Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Hasan Salihamidzic: Azzal is számolunk, hogy lesznek távozóink, így erre a helyzetre is reagálnunk kell majd

A csütörtöki nap folyamán bemutatásra került új igazolásunk Leroy Sané. Természetesen az eseményen majd az ezt követő sajtótájékoztatón részt vett a Bayern vezetése is. Nézzük milyen témák kerültek a terítékre.

Rummenigge a Sané transferről:
Közismert tény, hogy már az előző évben is nagy érdeklődést mutattunk irányába. Hasan folyamatosan kapcsolatban állt vele. Meg vagyunk győződve arról, hogy az ő képességei és technikai tudása passzol a csapatunkhoz. Azt gondolom, sok örömet fogunk okozni neki és ő is nekünk. Ő volt az a játékos akit mindenképpen a csapathoz akartunk hozni. A vezetőedzőnk kívánságlistáján is szerepelt, sikerült teljesítenünk ezt a kívánságot, szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

Kahn az átigazolás mögötti stratégiáról
Fontos, hogy a Ribéry Robben éra után is világklasszis szélső játékosaink legyenek. Nekünk olyan játékosokra van szükségünk aki képes meccseket eldönteni, Leroy egy ilyen játékos. Ha valaki visszatekint a múltba az láthatja, hogy mindig arra törekedtünk, hogy legyen stabilitása a csapatnak. A fiatal válogatott játékosok, mindig nagyon éhesek a sikerre. Ők jelenthetik a különbséget a mai labdarúgásban.

Rummenigge Thiago-ról
Thiago helyzete kapcsán közismertek a dolgok, a napokban beszélt Hasan-nal és igen közölte vele, új kihívásokra vágyik. Jelenleg egyetlen klubbal sem állunk kapcsolatban. Az biztos, hogy a Bajnokok Ligájában mind Thiago mind Alaba ott lesz a csapattal.

Rummenigge Alaba kapcsán
Hasan David ügynökével is folyamatosan kapcsolatban áll. Jelenleg még nem sikerült megoldást találniuk. Szeretnénk szerződést hosszabbítani vele, azonban amennyiben ez nem lehetséges meg fogunk vizsgálni más lehetőségeket is.

Salihamidžić az átigazolási piacról
Nagyszerű, hogy két játékost is sikerült ingyen megszereznünk. Korábbi időkben sokkal nagyobb zsongás volt az átigazolási piacon, természetesen most érződik itt is a korona vírus hatása. Igyekszünk minél jobban megerősíteni a csapatot, ez nem túl egyszerű feladat jelenleg, viszont muszáj valamit tennünk, mert nagyon sűrű lesz a menetrend. A téli szünetig gyakorlatilag csak angol heteket fogunk játszani, ezért néhány fiatal játékost felhoztunk a nagycsapathoz, akik már jelenleg is a csapattal edzenek. Ők is meg fogják kapni a lehetőséget. Nagyon sokat segít nekünk az akadémia, valamint a második csapatunk is, akik az idei szezonban bajnoki címet ünnepelhettek. A fiatalok számára nagyon jó lehetőség nyílik a fejlődésre. Az átigazolási piac október 5-ig nyitva van, addig természetesen nyitva fogjuk tartani a szemünket.

Kahn Nübel helyzetéről
Már találkoztam Alexanderrel, le is folytattunk egy beszélgetést. Az egy nagyon nagy lépés számára, hogy a Bayern München csapatába igazolt. Ezek számára még a kezdeti időszakok, éppen ezért ez az időszak főleg a beilleszkedéssel, a többiekkel való megismerkedéssel telik. Lépésről lépésre kell felépítenie magát. Ezen feladatot minél hamarabb el kell végeznie. Egy vagy két évig még biztosan Manuel Neuer mögött kell helyt állnia és a lehető legtöbbet kell tanulnia tőle. Jelen pillanatban egyértelműen Manu az elsőszámú kapusunk. Ha valaki visszatekint az előző szezonra láthatja azt, hogy mekkora szerepe volt a bajnoki cím megnyerésében, több fontos védése is volt.

Salihamidžić a további átigazolásokról
Folyamatosan kapcsolatban állunk Hansi Flick-kel, vizsgáljuk a különböző lehetőségeket. Természetesen azzal is számolunk, hogy lesznek távozóink, így erre a helyzetre is reagálnunk kell majd. De nagyon erős már most is a keretünk, azonban az átigazolási időszak csak október 5.-én ér véget, addig folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket.

Rummenigge Thiago és Alaba szerepéről a Bajnokok Ligájában
Mind a ketten 2021-ig érvényes szerződéssel rendelkeznek. Természetesen ott lesznek a Chelsea elleni BL találkozón. Valamint ha sikerül továbbjutnunk, akkor a BL tornán is rész fognak venni. Akármi történik addig, az biztos, hogy játszani fognak ezen a tornán. Ezt követően nézünk majd a jövőbe. De mindenképpen az gondolom, a válság következtében az átigazolási összegek jelentősen csökkeni fognak.

Rummenigge Alaba maradási esélyeiről
Elképzelhető, hogy a későbbiek folyamán is a csapatunk játékosa marad. A szerződéshosszabbítási tárgyalások az anyagi dolgokon akadtak el, ez nem titok. Mi kiterítettük a lapjainkat az asztalra, a többi már csak David-en és az ügynökén múlik.

Rummennigge Javi-ról és Boateng-ről
Meg kell várnunk azt, hogy mit szeretnének, elképzelhető, hogy kitöltik a szerződésükből hátralevő egy évet, de ha valami mást szeretnének csinálni annak sincs akadálya.

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet