Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Flick: Amit a csapat elért az fantasztikus

Az FC Bayern szombaton 4-2-re legyőzte a Bayer Leverkusen csapatát a Berlini Olimpiai Stadionban. A júniusi bajnoki cím ünneplése után sikerült duplázni. „Ha sikerült duplázni és még versenybe vagy a harmadik címért is az egy igen megnyugtató dolog”. Mondta Karl-Heinz-Rummenigge a végső sípszó után. Az fcbayern.com most összegyűjtötte a reakciókat a meccsel kapcsolatban.

Karl-Heinz Rummenige: Ez az 50. hazai trófeánk Én úgy gondolom ez a legfontosabb a mai nappal kapcsolatban. Mikor már 3 góllal vezettünk túl önzőek voltunk a középpályán és ezáltal megkönnyítettük az ellenfél dolgát és ezáltal veszélyeztettük a kupagyőzelmet. Viszont, ha sikerült duplázni és ráadásul versenyben vagy a 3. címért is, akkor tudatosul benned, hogy minden rendben van. A csapatot csak dicsérhetjük. Hansi Flick kihozta a maximumot a játékosokból és ezzel egy olyan játékot és képet mutat a szurkolók felé, amit egy Bayern Münchentől elvárunk.

Hansi Flick: Nagyon büszkék vagyunk, hogy megcsináltuk! Ahogy a csapatom játszott az utóbbi hetekben az fantasztikus, a játékosokban uralkodó csapatszellem egyenesen fantasztikus. Jó látni, hogy a játékosaink hisznek a saját képességeikben. Egyszerűen nagyon boldogok vagyunk. Amit ez a csapat elért az hihetetlen. A második félidőben akadtak olyan dolgok, amiben fejlődni akarunk. De most csak az számít, hogy élvezzük a kupagyőzelmet. A játékosok néhány nap pihenőt kapnak, hogy kipihenjék magukat és azután készülünk a Bajnokok Ligájára.

Manuel Neuer: Mi csak büszkék vagyunk és örülünk a csapat sikerének. A korona vírus miatt ez a kupagyőzelem kifejezetten különleges, sosem tapasztaltunk ehhez hasonlót korábban. Azonban a csapat motivált és sikeréhes volt a hetekben. Minden játékos beleadott mindent. Amit elértünk az nagyon egyedülálló a világban.

Thomas Müller: Egy kicsit szomorú pillanat a számomra, a bajnokság a lételemünk és a mindennapi munkánk, de mikor a kupadöntőn nincsenek nézők elmerengek egy pillanatra, valahogy nem ugyanaz az érzés.

Robert Lewandowski: Megmutattuk hogy mi vagyunk a jobb csapat és meg akartuk nyerni a kupát. Boldog vagyok, hogy nagyszerűen játszott a csapat. Az első félidőben fantasztikusan játszottunk, a védő játékosoktól egészen a csatársorig. Mikor az első gólomat szereztem úgy voltam vele, miért ne és csak rálőttem. A második gólomat Ivan Perisic nagyszerű előkészítésének, illetve a kapus korai vetődésének köszönhetem.

Serge Gnabry: Nagyon boldogok vagyunk, hogy dupláztunk. Az első félidőben uraltuk a mérkőzést. Több gólt is szerezhettünk volna. A szünet után kevésbé játszottunk jól. A Leverkusennek volt néhány kontrája, jobban kellett volna uralnunk a mérkőzést. Végül mi nyertük meg a kupát és csak ez számít. Természetesen nagyon szerettük volna a rajongókkal ünnepelni a győzelmet. Úgy gondolom ez egy kisebb jele volt annak, hogy gondolunk rájuk és hálásak vagyunk a támogatásukért, amit mindig is tanúsítottak felénk.

David Alaba: Nagyon boldogok vagyunk hogy győztünk és kupagyőztesek vagyunk. A szurkolók előtt szerettük volna megünnepelni és ezért mentünk oda az üres lelátókhoz, hogy megköszönjük a támogatást. A szabadrúgással kapcsolatban valami újdonságot akartam kipróbálni mielőtt elvégzem, de meggondoltam magam és szerencsére működött.

Az ellenfél reakciója

Peter Bosz: A Bayern volt a jobb csapat 90 percen keresztül. Az első félidőben az utolsó labda érintéseink nem voltak jók. A második félidőben jobban játszottunk. Voltak lehetőségeink, hogy a meccset izgalmasabbá tegyük, de nem jártunk sikerrel.

Lars Bender: Csak gratulálni tudunk az ellenfélnek. Hihetetlen formában vannak. Nem voltunk szinte a pályán az első félidőben. Lehet, hogy hiányzott a bátorság, a magabiztosság és a tapasztalat egy ilyen mérkőzés előtt. Hamar hátrányba kerültünk, ami természetesen nagyon megnehezítette a dolgunkat a Bayernnel szemben. A második félidőben adódtak lehetőségek, hogy szorosabb legyen a meccs, de ezeket a lehetőségeket sajnálatos módon elpuskáztuk.

Fordította: Tarnóc Dániel

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet