Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Egy emlékezetes este Londonban

Nem csoda, hogy Alphonso Davies széles mosollyal az arcán sétált be a játékoskijáróba a Chelsea felett aratott 3:0-ás győzelmet követően. Pár perccel korábban még a “Phonzie! Phonzie!” rigmustól zengett a Stamford Bridge.

A 19 éves kanadai tehetség látványos játékot mutatott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő odavágóján. A szélsővédő egyetlen egyszer sem hibázott a védelemben, számos alkalommal szerezte meg a labdát az ellenféltől. Emelett pedig a támadásokat is támogatta – ennek eredményét láthattuk a 76. percben.

Davies gyorsan olvasta a játékot és megindult a labdával. A Chelsea középpályásai, Jorginho és Mason Mount csak nézhették, ahogy előretör, átugorja a becsúszó Christensent, majd a tizenhatoson belülről tálcán kínálja a labdát Lewandowskinak. A lengyelnek már csak be kellett passzolnia a labdát a hálóba csapattársa csodálatos szólóját követően.

“Megérdemelte a tapsot,” – mondta Müller a hármas sípszót követő ünneplés után. A 2014-es világbajnok nem spórolt a jelzőkkel: “Elképesztő a fizikuma és a gyorsasága. Példátlan a Bayernnél, de ami még jobb, hogy rengeteget fejlődött taktikailag az elmúlt egy évben. Balszélsőként jött Németországba, most pedig világklasszis teljesítményt nyújt balhátvédként. Most ezen a poszton van rá a legnagyobb szükségünk.”

Hansi Flick vezetőedző is dícsérte Daviest: “A legjobb formáját hozta ma, rengeteg labdát szerzett,” – mondta az 55 éves tréner. “Nagyszerűen játszik, de még mindig van benne potenciál a fejlődéshez, amit elő is fog hozni. Hihetetlen, milyen gyorsan fejlődik.”

 

Fordította: Regős András

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet