Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Hansi Flick: Büszke vagyok a csapatomra

A Bayern München kemény küzdelem árán harcolta ki a győzelmet az évtized utolsó Bundesliga-fordulójában – a csapat hazai pályán 2:0 arányban múlta felül a VfL Wolfsburgot. Joshua Zirkzee és Serge Gnabry utolsó percekben szerzett góljaival Hansi Flick fiai így sikerrel zárták az évet, amiért az edző a mérkőzés után dicsérettel illette őket: „A srácok az utolsó pillanatig hittek a győzelemben, ezzel nagyon elégedett vagyok.”

Hansi Flick: „A Wolsburg rendkívül rendezetten játszott. Nekünk távolról sem volt életünk mérkőzése, ami nagy részben annak tudható be, hogy remekül védekeztek és lezárták a területeket. Egyszerűen csak büszke vagyok a csapatomra – megérdemelték a győzelmet, akárcsak az elmúlt mérkőzéseken. A srácok végig hitték, hogy képesek megnyerni a meccset, amivel nagyon elégedett voltam. Csapatként együtt fejlődünk, aminek ma három pont lett a jutalma.”

Manuel Neuer: „A hétközi mérkőzés után a mai meccs is az akaraterő diadala volt. Mindent megtettünk a győzelemért, és végül egy szép karácsonyi ajándékot tettünk oda magunknak a fa alá. Fantasztikus érzés, amikor az utolsó pillanatokban szerzel gólt – ráadásul az, hogy a Freiburg után ezt megint Joshua tette, az első labdaérintéséből, az valami őrület. Az elmúlt néhány mérkőzés büszkeséggel tölt el minket, bizakodva várjuk az idény második felét.”

Serge Gnabry: „Minden összecsapást meg akarunk nyerni. Úgy gondolom, pontokat pazaroltunk a Leverkusen és a ‘Gladbach ellen. Ezekkel a késői győzelmekkel ezt most talán egy kicsit sikerült kijavítani. Újra a jó úton járunk.”

Oliver Glasner, a VfL Wolfsburg edzője: „Gratulálok Hansi Flicknek és az FC Bayern Münchennek a győzelemhez. Természetesen nagyon keserűen alakult ez így számunkra, főleg, hogy ilyen későn kaptunk gólt. Azt hiszem, sikerült igencsak megnehezítenünk a Bayern dolgát. A mérkőzés jelentős hányadában kitűnően védekeztünk, ráadásul állandó fenyegetést jelentettünk a kapujukra. Három-négy alkalommal is betalálhattunk volna, amit azonban sajnos nem használtunk ki. A végére nagyon elfáradtunk, az ellenfél nyomása pedig csak egyre nagyobb lett. A Bayernnek elég volt csak egy alkalom, amikor picit lankadt az éberségünk, ezt kihasználva pedig megnyerték a mérkőzést. Ez nagyon érzékenyen érintett minket, mert alapvetően teljes mértékben elégedett voltam a játékunkkal. Rengeteg pozitívumot tudunk magunkkal vinni.”

Fordította: Rusz Dániel

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet