Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Löw: Goretzka sérült, Gnabry játszik

A holnapi mérkőzés előtti utolsó sajtótájékoztatón Joachim Löw szövetségi kapitány, valamint Toni Kroos álltak az újságírók rendelkezésére.

Joachim Löw…
… a játékosok állapotáról: Leon Goretzka szerdán kapott egy bevérzést egy olyan ponton, amivel már régóta problémái vannak. Nem tud játszani, ez azt jelenti számomra, hogy más irányba kell gondolkodnom. Négy, öt játékost pótolnunk kell, és kisebb problémákkal is szembenézünk, de teljes lendülettel és pozitív hangulattal állunk a mérkőzés elébe.
… a felállásról: Manuel Neuerre építünk Hollandia ellen, ő lesz a kapuban. A kvalifikáció során Marc-André ter Stegen is megkapja majd a lehetőségeit. Leroy Sané a VB után egy nagyon értékes játékossá fejlődött, sérülése fájdalmas számunkra, de vannak más játékosaink, akik játszani tudnak helyette is. Leon Goretzka sajnos szintén sérült. Julian Brandt az edzéseken nagyon jó benyomást mutatott. Több lehetőségem is van, Brandt és Werner is, az utolsó edzés dönt majd.
… Serge Gnabryról: Játszani fog pénteken – nálam mindig játszik (nevet). Nagyon jó különböző posztokon, gyors játékos, nehéz az ellenfeleknek megállítaniuk őt. A kezdőben kap helyet.
… Kai Havertzről: Kai sok mérkőzést tudhat maga mögött fiatal kora ellenére, jó ezt látni. Ő lehet a következő évek legjobbja a válogatottnál. Klassz teljesítményt mutat, az U21-es korosztályt átugrotta, amit kevés játékos mondhat el magáról. Bármikor játszhat kezdőként, találunk helyet a számára.
… a Hollandia elleni mérkőzésről: A legutóbbi három mérkőzésen voltak hullámhegyek: mély- és csúcspontok egyaránt. A hollandok hatalmas fejlődésen mentek át az elmúlt két-három évben, össze lehet hasonlítani őket az Ajax erősségeivel és veszélyességével. Labdabiztos, gyors játékosaik vannak, akik megpróbálják összezavarni az ellenfelet a folyamatos pozícióváltásokkal. Nehéz védekezni ellenük, ezért nagyon kell koncentrálnunk. Viszont vannak megoldásaink ezekre, melyeket nem akarok elárulni.
… a csapaton belüli hangulatról: A hangulat átkozottul jó. A srácok nagyon jól ismerik egymást, nagyon jól szórakoznak együtt, és minden adott ahhoz, hogy a következő évek sikeresek legyenek. A 2010-es csapattal tudom összehasonlítani őket, akik akkor szintén nagyon fiatalok voltak.
… a csapata erősségeiről: A csapatunk évek óta a tér megosztásán, a védekezésen és támadáson alapult. Urs Siegenthaler ott volt a Copa Americán. Úgy látta, hogy az ottani csapatok az egyéni játékosokra, és azok teljesítményére alapoznak. Ha a csapatunk a feladatait teljesíti, jók vagyunk. Ha nem, akkor nem. Minden játékosnak ehhez kell tartania magát.
Összehasonlítva a tavalyi évvel, sokkal tempósabbak és gyorsabbak vagyunk. Most még nem tudjuk definiálni azt, hol állunk, de úgy érzem, jó úton vagyunk. Tehetséges csapat, megvan a csapatszellem is, és az elkövetkező években elérhetünk néhány dolgot.

Toni Kroos…
… a Hollandia elleni mérkőzésről: Várom ezt az érdekes mérkőzést. Elég jól ismerem a hollandokat, az elmúlt hónapokban gyakran játszottunk ellenük. Nehéz mérkőzésre számítok. Hollandia sokat javult, nagyon jó csapatuk van, minden ellenfélnek gondot tudnak okozni. Nyerni akarunk.
… a válogatotton belüli változásról: Összességében pozitívan lehet értékelni. Jó úton vagyunk, de messze sem a végén. A VB-vel összehasonlítva javultunk. Változtattunk a játékunk rendszerén, és néhány játékos is kicserélődött. Mindez eddig jónak bizonyult, olyan ellenfél, mint Hollandia ellen is.
… a 2020-as EB-ről: Most jobbnak látom magunkat, mint a VB-re való felkészülés során. Úgy gondolom, hiányzik az integritás. Fiatal csapat vagyunk. Meglátjuk, hogy az esetleges kudarcokat és sérüléseket hogyan tudjuk kezelni majd. De az érzéseim nagyon pozitívak.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet