Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Reus: Jó úton haladunk

A harmadik nap Hamburgban, mely intenzív felkészüléssel telt a német válogatott számára. Szerdán Marco Reus és Niklas Süle voltak a sajtó interjú alanyai.

Marco Reus…
… a Hollandia elleni mérkőzésről: Nagy a rivalizálás. Nemcsak mi, hanem a szurkolók is, az egész világon várják ezt a mérkőzést. Számunkra ismét egy szép élmény, hogy teltház előtt játszhatunk. Megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést, a nézőknek egy jó játékot mutatni, és azt a pályára vinni, amit a szövetségi kapitány elmond nekünk. Mindig vannak olyan nagy mérkőzések, ellenfelek, amikor az ember azt gondolja a pályán, hogy tök jó, és ilyenkor mindig a legjobbat akarja beleadni a hazájáért. Ilyen mérkőzéseken nincs is szebb, mint 90 perc után győztesként elhagyni a pályát.
… a csapaton belüli hangulatról: Alapvetően mindig is jó volt a hangulat, de a siker az sokat számít. Ha ez nincs meg, sok dolog megkérdőjeleződik, és ez a hangulatra is rányomja a bélyegét. A fiatal játékosok frissességet hoznak magukkal. Gondtalanok vagyunk, és ez jót tesz a csapatnak.
… a szerepéről a csapaton belüli változásnál: Fontos, hogy a fiatal játékosokat segítsük és melléjük álljunk. A bánásmód a válogatottnál mindig a legjobb, az újoncoknak ebből nincs problémájuk.
… a sokat emlegetett változásról: A fejlődés az eredményektől független, de az eredmények fontosak. De folytatnunk kell az innovációs folyamatot, és folyamatosan javulnunk kell. A fejlődésünk még nem ért véget, de jó úton haladunk, és folytatni akarjuk azt.
… a lehetséges EB-részvételről: Kiváltság és fontos lenne ott lenni az EB-n. Megpróbáljuk rányomni a bélyegünket, és élvezni azt.
… Leroy Sanéról: Annak ellenére, hogy Leroy most nincs velünk, nagyon sok jó képességgel rendelkezünk, ezt a legutóbbi mérkőzéseken meg is mutathattuk. Leroy hihetetlenül jó az egy-egy és egy-kettő elleni helyzeteknél, ezáltal is fontos ő a válogatottnak. Nagyon fogunk örülni, ha ismét velünk lehet.

Niklas Süle…
… a Hollandia elleni mérkőzésről: Hollandia ellen mindig különlegesek, ezt a legutóbbi három alkalommal is lehetett látni. Az amszterdami mérkőzés kiemelkedő jelentőségű volt mindenki számára. Szeretnénk 12 pontra növelni a tabellán a pontszámunkat, de azt is tudjuk, milyen nehéz lesz.
… a Hollandia elleni tapasztalatokról: Olyan sok válogatott mérkőzésen nem játszottam még, de gyűjtöttem tapasztalatokat. Amszterdamban sok játékos volt, aki csak két vagy három mérkőzésen lépett pályára. Jobban kell akarnunk, és határozottabbnak lennünk, mint a hollandok.
… a hazai mérkőzésről, mint tényezőről: A hamburgi stadiont Németország egyik legszebbikének találom. Az emberek átélik a futballt. Remélem, hogy a közönséget a mi oldalunkra tudjuk állítani. A közönség támogatása is ad néhány százalékot a teljesítményre, és löketet tud adni nekünk.
… a helyéről a válogatottban: A legutóbbi mérkőzéseken mindig játszottam, és megpróbáltam stabilitást adni a csapatnak, és az erősségeimet hozni. A szövetségi kapitány bizalmat szavazott nekem. Sok dologban fejlődtem. A pályán kívül erős a kommunikációm, a pályán ezen még javítanom kell, hogy a védelem irányítójává válhassak.
… a csapaton belüli hangulatról: A csapatszellem nagyon-nagyon jó, egy jó elegyünk van a tapasztalt játékosokból és a fiatal tehetségekből.
… a hármas és négyes védelmi felállásról: A legutóbbi mérkőzésen a három védős rendszer közepén játszottam, szeretem is ezt a felállást. De probléma nélkül tudunk játszani a négy védős rendszerben is, mely tökéletesen működött korábban is.
… Virgil van Dijkről: Néhány alkalommal játszhattam már ellene. Hihetetlen a fizikai jelenléte.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet