Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Niko Kovac: Azt hittük könnyebb dolgunk lesz

A Bayern München gólparádéval búcsúzott a Bundesligától a szezon első válogatott szünetét megelőzően, a csapat 6-1-es diadalt aratott a FSV Mainz felett. 

Nyilatkozatok a mérkőzést követően:

Niko Kovac: Az első ivószünet előtt nem tudtunk felpörögni. Nem találtunk ellenszert a Mainz agresszív játékára, azt hittük, könnyebb dolgunk lesz. Utána felgyorsult a passzjátékunk, kicsalogattuk az ellenfelet a pálya közepére és a széleken támadtunk. Alaba gólja a félidő előtt kulcsfontosságú volt. A negyedik találat után vége volt. Boldogan távozunk a két hetes válogatott szünetre.

David Alaba: Az első 20 percben nem tudtuk felvenni a mérkőzés ritmusát, nem voltunk elég agresszívak, elég gyorsak. Elkövettünk pár hibát, ezzel megnehezítettük a saját dolgunkat. A Mainz nagyon jól játszott. Az első ivószünet után sikerült fogást találnunk rajtuk. Büszke vagyok, hogy tagja vagyok ennek a csapatnak. Az edzéseken mindenki mindent belead, látszik, hogy imádják a futballt. Aztán amikor az edzésen gyakoroltakat a hétvégén egy egységként valósítjuk meg, remek érzés természetesen.

Sandro Schwarz (a Mainz vezetőedzője): 30 percig minden a terv szerint haladt, bátran játszottunk és agresszívan védekeztünk ahelyett, hogy csak nézők lettünk volna a pályán. Jól játszottunk. De a Bayern játékosainak egyéni minőségbeli különbsége időről-időre megmutatkozott, főleg a szabadrúgásnál. A szünet után az első helyzetükből megszerezték a harmadik góljukat. Ezt követően túl könnyen kaptuk a gólokat. Teljesen eltűntünk a pályáról, csak nézők voltunk. A végeredmény dühítő, főleg annak tudatában, hogy hogy játszottunk az első 25 percben.

Alexander Hack (Mainz): Semmi értelme siránkozni. Most lesz két hetünk megtalálni a hiányosságokat és dolgozni ezeken.

 

Fordította: Regős András

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet