Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Reakciók a Hertha elleni 2-2-es idénynyitót követően

Ante Covic, a Hertha edzője dühös a tizenegyes miatt, amely beállította a 2-2-es végeredményt a Bayern elleni mérkőzésen. Marko Grujic szabálytalanságáért Robert Lewandowskival szemben nem adott volna tizenegyest Vedad Ibiseviccsel együtt. A Bayernnek megint problémája volt a helyzetei kihasználásával, de Hasan Salihamidzic bizakodó.

Niko Kovac: Egyértelműen mi voltunk a jobb csapat, meg kellett volna nyernünk a meccset. Ilyen a foci, a helyzeteidet pedig ki kell használni. Végülis nem szidhatom a csapatot, nagyon jól játszottak, csak a helyzetkihasználásunk lehetett volna jobb.

A kapott gólokról: Két lövés volt. Egy megpattanó lövés, amit semmilyen kapus nem védhetett volna. A második gólnál Grujic és Pavard összeütközött, és ezért maradt Grujic egyedül.

Hasan Salihamidzic: Egy jó meccset játszottunk, az első félidő utolsó negyed óráját leszámítva. Sok lehetőségünk volt, 10 vagy 12:0 volt a szögletarány, többet birtokoltuk a labdát. Már az első félidőben 1:1-nél 3:0-ra kellett volna vezetnünk. Pech, hogy kaptunk 2 gólt, mert alig volt lehetőségük a kapunk előtt. Mindezek ellenére elégedett vagyok, végig egykapuztunk, sok lehetőségünk volt.

Az 1:2-ről: Nem akarok Benjiről (Benjamin Pavard – a szerk.) rosszat mondani. Keményen helytállt a meccsen, pedig komoly ütés érte.

Robert Lewandowski: Ma nem játszottunk rosszul, de csak egy pontot tudtunk szerezni. Gyorsak voltunk és sok helyzetet alakítottunk ki. A Hertha első gólja tiszta szerencse volt, a lehetőségeinket sajnos nem használtuk ki.

Az 1:2-ről: Még az első gól okozta sokkhatás alatt álltunk, odáig a Hertha semmit nem tudott csinálni. A jövőben gyorsabban kell reagálnunk ezekre. Ezek után a tempónk megtört és az utolsó passzok is gyakran pontatlanok voltak.

Renato Sanchez a cserejátékos-szerepéről: Természetesen csalódott vagyok. Ez már a második nyár, amikor nem enged el a klub. 5 perc nekem nem elég.

A játékosok osztályzatai:

Neuer 6.9
Kimmich 7.3
Pavard 7.3
Süle 6.5
Alaba 7.3
Thiago 7.7
Tolisso 5.6
Müller 6.6
Coman 7.6
Gnabry 8.1

A mezőny legjobbja Robert Lewandowski lett: 8.9

A tizenegyes megítélése miatt dühös a Hertha

Ante Covic (A Hertha BSC edzője): Vitán felül áll, hogy Münchenben szükséged van pár szerencsés pillanatra. Mindenki tűkön ülve várta a mérkőzést, és éppen ezért frusztráló, hogy ilyen könnyen elvették az előnyünket.

A tizenegyesről: Hát, emberek. Na igen. Most már tudjuk, hogy ugyanúgy emberek ülnek Kölnben is. A bíró megadta. Teljesen fölösleges volt, ugyanakkor ilyen könnyen gólt kapni rendkívül bosszantó. Mindezek ellenére: Grujic egyszerűen csak helyet akart csinálni magának. De igaz, ami igaz, én kék-fehérben látom a világot.

A gólszerzőről, Dodi Lukebakioról: Szerintem Dodi nagyon jól érzi magát Münchenben, és valahol elásott egy szerencsepénzt, hogy egy ilyen szerencsés gólt szerezhessen.

Davie Selke (Hertha BSC): Számunkra ez egy nagyon jó és fontos kezdés volt. Tudjuk jól, hogy milyen nehéz Münchenben, egészen a végéig beleadtunk mindent. Természetesen a Bayernnek több lehetősége volt, de mi végig jól védekeztünk. Kicsit kár a tizenegyesért, de ezt leszámítva ez tényleg egy nagyon jó teljesítmény volt.

A tizenegyesről: Nehéz kérdés. Lewandowski természetesen az ilyet mindig köszöni szépen. Nem szeretnék állást foglalni, de valóban necces helyzet volt.

Vedad Ibisevic (Hertha BSC): Nem életbevágóan rossz ez az egy pont, de én mindig nyerni szeretnék. Ilyen hozzáállással játszottunk, és ez érezhető is volt.

A VAR döntéséről: Ilyen szituációknak nem szabadna eldönteniük a mérkőzést.

Ante Covicról: Világos elképzelései vannak arról, hogy hogyan szeretne futballozni. Tele van érzelmekkel, és ez átragad a csapatra is, amely tudja, hogy mit szeretne. Remélem, szerencsés lesz a Bundesligában.

Fordította: Vendégh István

Forrás: www.spox.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet