Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Niko Kovac: Nem használtuk ki a lehetőségeinket!

A jó teljesítmény nem volt elég a Bayernnek a címvédésre – A Szuperkupa döntőjében Niko Kovac csapatát 2-0-ra győzte le a hatékonyabb Borussia Dortmund. „A Dortmundot egyéni hibákkal hoztuk helyzetekbe” – mondta Manuel Neuer a meccs után önkritikusan. Edzője azonban nem volt elégedetlen csapata teljesítményével: “Azt hiszem, rendezett volt a játékunk” – mondta Niko Kovac.

Niko Kovac: Ma elveszítettük a meccset, ezért természetesen szomorúak vagyunk. Azt hiszem, rendezett volt a játékunk, nem túl jó, de rendezett. Uraltuk a játékot, két hibát követtünk el, amelyeket a BVB kihasznált. Nem használtuk ki a lehetőségeinket, ezért vesztettünk. A felkészülés negyedik hetében vagyunk. Ez volt az első mérkőzés, ahol mindenki 90 percet játszott, nem lehet többet elvárni. Nem vagyok elégedetlen, de természetesen nem volt kiemelkedő a játékunk. Egyszerűen csak ki kell használnunk a lehetőségeinket, és nem szabad belemenni a BVB játékába: labdavesztés és ellentámadás.

Manuel Neuer: Tetszett az első félidő, gólt is szerezhettünk volna. Aztán a Dortmundnak megadtuk az esélyt egyéni hibákból, amiket ki is használtak . Ha elkerültük volna az ilyen hibákat, nagy esélyünk lett volna arra, hogy a mérkőzés a mi javunkra dőljön el. Alapvetően továbbra is elégedettek vagyunk a felkészüléssel.

Joshua Kimmich: Megérdemelték a győzelmet, még akkor is, ha nem voltak jobbak. Két nagyon gyenge csapatot láttunk az első félidőben. A másodikban kijöttünk, és azonnal gólt kaptunk. A Dortmund is nagyon sok hibával játszott. A probléma az volt, hogy mi még több hibát vétettünk, és a Dortmund ki is használta ezeket a hibákat. Nem volt magas színvonalú mérkőzés, mert mindkét csapat sokat hibával játszott.

Sebastian Kehl (a Borussia Dortmund vezetőségi tagja): Természetesen örülünk a címnek. Tudtuk, hogy a mérkőzésnek különleges exkluzivitása van, ezért nagyon örülünk a győzelemnek, és reméljük, hogy az eufória továbbra is kitart.

Marco Reus: Jó kezdés volt. A mérkőzésből azonban nem érdemes levonni messzemenő következtetéseket, mert mindkét csapat még az előkészületi fázisban tart. De ez egy figyelemre méltó mérkőzés volt ma, mindkét oldalon gólszerzési lehetőségekkel. A Bayernnek is óriási esélyei voltak, és legalább egy gólt kellett volna lőniük. De ma egyszerűen hatékonyabbak voltunk, és ezért megérdemeltük a győzelmet.

Fordította: Bőhl Attila

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet