Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Mats Hummels távozása: pro és kontra

A legutóbbi média értesülések szerint Mats Hummels visszatérthet korábbi csapatához, a Borussia Dortmundhoz. De milyen okai lehetnek a BVB-nek, hogy a világbajnok védőt újra magukhoz csábítsák, és miért akarnák a müncheniek elengedni őt?
A focus.de oldal összeszedte Hummels távozása melletti pro és kontra érveket.

Miért érdekli a BVB-t Hummels?
PRO
Thorgan Hazard (26), Julian Brandt (23) és Nico Schulz (26) már átigazoltak a Dortmundhoz. Hummels személyében, aki az elmúlt három évben 7 címet nyert el a Bayernnel, egy tapasztalt játékos érkezne a megfiatalodó csapatba, személyiségével igazi vezéregyénisége lehetne a csapatnak.
Valószínű, egy ilyen törekvő és győztes mentalitással rendelkező játékos hiányozhatott az elmúlt szezonban a bajnoki küzdelemben.

Miért érdekelné Mats Hummelst a váltás?
PRO
Hummels jelenleg egy konkurenciaharccal néz szemben. Niklas Süle mögött csak a második számú belső védőnek számít, sokszor a padon ült csak. Továbbá a bajorok leigazolták Lucas Hernándezt és Benjamin Pavardot, akikkel szemben szintén veszélyeztetve érezheti magát a rutinos játékos.

Ezzel szemben Dortmundban valószínűleg állandó játékos lehetne, és a bajnoki címig vezetni egy tehetségekkel teli fiatal csapatot új kihívás lehetne a 30 éves játékosnak. Ez kiengesztelné azokat a BVB szurkolókat, akik nehezményezték Hummels távozását 3 évvel ezelőtt.

KONTRA
Média értesülések szerint az átigazolásával kevesebb fizetés illetné meg, mint amennyit a rekorder bajnoknál keres.
Távozása a BVB-től nem volt túl szép, az akkori edző, Thomas Tuchel a 2016-os Kupadöntőben elszenvedett vereséget követően azt mondta, hogy Hummels „jobban is tud játszani”. Nem tudni, hogy a szurkolók meg tudják-e bocsátani neki az átigazolást a rivális Bayernhez.

Miért adna túl az FC Bayern Hummelsen?
PRO
Mats Hummels egy ambíciózus és öntudatos játékos, aki aligha elégedik meg a tartalékos szereppel. Niklas Süle, Lucas Hernández és Benjamin Pavard azonban kiszoríthatják őt a csapatból. A esetleges elégedetlenség elkerülésére egy átigazolás segíthetne, Hummelsnek azonban 2021-ig érvényes szerződése van a bajorokkal.

KONTRA
Hummels távozása akár belső konfrontációkat vonzana magával, és az FC Bayern egy olyan játékost veszítene el, akit a várossal és a klubbal azonosítanak. Hummels Münchenben nőtt fel, a Bayern utánpótlásában játszott, és többek között a családja miatt is tért vissza 3 évvel ezelőtt szülővárosába.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.focus.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet