Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Marcus Sorg: Hiányzott Löw közülünk

A Nationalelf eddigi mindhárom EB-selejtező mérkőzését megnyerte. Marcus Sorg, aki a fehéroroszok és észtek ellen Joachim Löw helyetteseként ült a kispadon, a dfb.de oldalnak adott interjúban értékelte a látottakat.

Sorg Úr, 10 napig Ön volt az edző, és két győzelmet tudhat maga mögött. Mennyire elégedett?
Természetesen nagyon elégedett vagyok, és büszke a csapatra, akik egy hosszú szezon után koncentráltan és következetesen dolgoztak, tele energiával. A cél a 6 pont megszerzése volt, és ezt a feladatot teljesítettük is. Most 9 pontunk van. A szövetségi kapitány egy optimális kiindulási helyről folytathatja a munkát.

Működött a dolog Joachim Löw nélkül is. Miért fontos, hogy visszatérjen?
Ő az, aki mindent megszervez, irányít és kézben tart. Hiányzott közülünk, és örülünk, hogy hamarosan ismét teljesen egészséges lesz, és újra velünk lehet.

Megkönnyebbült, hogy sikerült teljesítenie az előírásokat?
Igen. Volt rajtunk nyomás, mégha nem is a legerősebb ellenfelekkel játszottunk. Nagyon bíztam a játékosokban, és nyugodtan álltam a ránk váró feladat elé.

Két győzelemmel és 10:0-ás gólkülönbséggel a legsikeresebb szövetségi kapitányként vonul a történelembe?
Nem, nem vonulok a történelembe, nem vagyok szövetségi kapitány.

Hol látja most a csapatot?
A fejlődés kezdeténél járunk, és lesz még egy-két változás menet közben. De a csapat összetartó, és próbálunk látványos futballt játszani, elejétől a végéig teljes gázt beleadva. Minden győzelem segít egy olyan csapaton, mely változáson esik át.

Mit jelent ez a további selejtező mérkőzéseket tekintve?
Ezt a lelkesedést és fellendülést visszük magunkkal tovább. Továbbra is teljesíteni akarjuk az előttünk álló feladatokat, előre egyenesen, nem oldalra tekintve.

Kai Havertznek születésnapja volt kedden, miért nem játszott?
Fantasztikus játékos, nem véletlenül lett a szezon legjobbja. A válogatottban azonban nagyon sok fantasztikus játékos van, óriási a konkurenciaharc. Kai a jövőben fontos része lesz a válogatottnak.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet