Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Kovac: Nagy dolgokat értünk el

Milyen finálé! Az FC Bayern 5-1-re győzte le az Eintracht Frankfurt csapatát a Bundesliga zárófordulójában, így hetedszerre is bajnokok lettek sorozatban. A bajnoki címtől eltekintve érzelgőssé sikerült ez a délután. „Nem tudod szavakba önteni…” – fogalmazott Robben aki Ribéryvel és Rafinhaval karöltve búcsút mondtak szeretett csapatuknak. „Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak és a szurkolóinknak, nagy dolgokat értünk el” – mondta Kovac első bajnoki elsősége után.

Értékelések a meccs után:

Niko Kovac: Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak és a szurkolóinknak, nagy dolgokat értünk el. Kilenc pontos hátrányban voltunk ősszel, így még nagyobb dicséret illeti a srácokat. Nagyon boldog vagyok, de annyira kimerült is, remélem pihenhetek kicsit. A meccs előtt azt hallgattam folyton, hogy a Kaiser (=császár), azaz Beckenbauer nyerte meg egyedül a Bayernnel a bajnokságot játékosként és edzőként is, de ez most „mellékes” volt. Gratulálok a Frankfurtnak az Európa-liga kvalifikációhoz. Az érzelmek szerves részei a focinak, ezek teszik azt széppé. Természetesen a szurkolóknak is köszönettel tartozok. Tudtuk, hogy a Frankfurtnak minden pontra szüksége volt, de azt is tudtuk, hogy a Dortmund vezetett a szünetben. Boldog voltam, mikor újra vezettünk, és kihasználva a Frankfurt szezonvégi fáradtságát, lenyomtuk őket a pályáról, jól használtunk ki minden lehetőséget.

Franck Ribéry: Az egész családom, gyerekeim, feleségem, szüleim, a feleségem szülei és az unokatestvéreim is eljöttek Franciaországból az utolsó meccsemre. Nehéz volt, de az a lényeg, hogy bajnokok lettünk. Ez az utolsó nagy pillanatom volt az Allianz Arénában a kollégákkal és a szurkolókkal. 12 éve vagyok a Bayern játékosa. Sok szép dolog történt velem ez idő alatt, de a legjobb szezonom szerintem a 2013-as volt. Amit akkor elértünk, az szinte hihetetlen volt.

Arjen Robben: Sok érzelem keringett bennem a meccs közben és utána is, nem lehet szavakban megfogalmazni. Ez olyasmi, amit meg kell tapasztalnod. A legjobb az a sok ember, akivel együtt dolgozhattam az itt eltöltött éveim alatt. 5 hónapja harcoltam a visszatérésemért, és szerencsére sikerült is, a mai nap volt a hab a tortán.

Robert Lewandowski: Ez volt számunkra a döntő, tudtuk, nem csak nyernünk kellett, hanem megmutatni, hogy ki a német bajnok. Elég jól játszottunk, sok gólt szereztünk. Ezért igazán megérdemeltük a bajnokságot, még ha a szezon nem is volt könnyű. Láttam Franck és Arjen családját a meccs előtt, majdnem el is sírtam magam. Rafa, Franck és Arjen miatt is nyerni kellett ma.

Adi Hütter (Frankfurt edzője): Gratulálok a Bayernnek a bajnoki címhez. A Bayern fantasztikusan játszott ma, megérdemelték a címet. A játékosaim teljesen zavarodottak voltak. Az 50. meccsünk volt. Senki nem várta, hogy így végzünk. 7.-ek lettünk, elértük az Európa-liga elődöntőjét, jó meccseink voltak. Új rekordot állítottunk fel a csoportkörben. Sok játékos fejlődött, nagyon-nagyon pozitívan zárjuk ezt a szezont. Nagyon büszke vagyok.

Fordította: Török Péter

Forrás: www.fcbayern.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet