Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Átigazolási hírösszefoglaló

Alábbi cikkünkben ismét összefoglaltuk az utóbbi napok híreit. Szó esik arról, hogy Robben pályára léphet-e még a Bayern színeiben, Hudson-Odoi lehetséges átigazolásáról, és James jövőjéről is.

Robben újra teljes értékű edzést végez

Sok idő telt el azóta, hogy a Bayern München holland szélsője legutóbb magára öltötte az együttes mezét tavaly novemberben. Arjen Robbent számos sérülés hátráltatta, különböző lábsérülések, sőt, még egy lyukas fog is. Nyilván szeretne minél hamarabb visszatérni a pályára, hogy még legalább egyszer játszhasson a Bayern színeiben, de megérti, hogy egy ilyen sérüléssorozat után nem szabad siettetni a felépülést, főleg 35 éves korban.

Péntek reggel azonban, hónapok elteltével, a csapat többi tagjával együtt újra teljes értékű edzést végzett. Így nyitott a lehetőség, hogy a Bayern négy hátralévő bajnokiján, a Nürnberg, a Hannover, a Lipcse és a Frankfurt ellen, illetve a Német Kupában is pályára léphessen a Lipcse ellen Berlinben májusban.

Hudson-Odoi továbbra is kiszemelt

A Bayern München elnöke, Uli Hoeneß megerősítette, hogy achillesz-ín sérülése ellenére a klub továbbra is érdekelt a 18 éves Callum Hudson-Odoi szerződtetésében a Chelsea csapatából. A fiatal tehetség kedden esett át műtéten, miután megsérült a Chelsea 2-2-re végződő mérkőzésén a Burnley ellen. A Goal.com szerint a szélsőre hosszú kihagyás vár, a következő szezon elejét is kihagyhatja. Mivel most nyáron már csak egy év lesz hátra a szerződéséből, nem csoda hogy a Bayern továbbra is szemmel tartja Hudson-Odoit.

James visszatér a Realba?

A kicker értesülései szerint nyáron James Rodriguez és a Bayern München útjai kettéválnak, a kolumbiai sztár visszatér Madridba. A német sportlap szerint James lassúsága és gyenge védekezése miatt nem győzte meg Niko Kovac vezetőedzőt. A Marca szerint ráadásul már szinte végleges a szétválás: James nem a Bayernben képzeli el a jövőjét. Sőt, azt is állítják, hogy James személyesen közölte a vezetősséggel, hogy távozni akar Münchenből. A spanyol lap szintén Rodriguez sebességére hivatkozik: „Kovac úgy gondolja, James túl lassú a Bayern gyorsaságra épülő játékrendszeréhez.”

Leroy Sané is a célkeresztben

Az angol Metro UK sportlapra hivatkozva a Manchester City szerződést akar bontani Leroy Sané-val és szerintük a Bayern intenzíven érdeklődik iránta. A német szélsőnek még 2 éves szerződése van Manchesterben. A city szerint Sané a fejébe vette, hogy mindenáron távozni akar. A Bayern már egyszer le akarta igazolni őt 2016-ban, mert szerintük tökéletes pótlása lenne a Robben-Ribery duónak.
Bavarian Football Works elemzése:
Sané passzolna a csapatba, mert igazán tehetséges, német és pont egy hiányposztra érkezne. A kérdés felmerülhet – mi az a pénz, amit a csapat hajlandó lenne kiadni? Az újság szerint Sané ára minimum 70 millió euró.

Federico Chiesa is a jelöltek között

Az olasz Corriere dello sport szerint a Bayern készen áll 70millió eurót kiadni a Fiorentinában játszó Federico Chiesa játékjogáért. Három napja még arról volt szó, hogy a Bayern egyáltalán nem érdeklődik iránta. A Bayern a Juventussal együtt figyeli őt. A Fiorentina azonban 80 milliót kérne. A játékos mindössze 21 éves, 12 gólt szerzett a szezonban eddig, 2900 percet játsszva. Chiesa 2 gólt lőtt a Torinónak, mesterhármast szerzett a Roma elleni 7-1 során. Chiesa a Fiorentina összes idei góljának negyedét szerezte.

Fordította: Regős András és Török Péter

Forrás: www.bavarianfootballworks.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet