Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Kovac: A Nürnberg megharcolt az egy pontért

A Nürnberg büntetőt hibázott, majd a Bayern kihagyott egy hatalmas ziccert, így pontosztozkodással zárult a hétvégi bajor derbi. A Bayern München a győzelemmel négy pontos előnyre tehetett volna szert a Dortmunddal szemben, így azonban továbbra is nyílt marad a bajnoki címért folyó verseny.

Nyilatkozatok a mérkőzés után:

Niko Kovac: Szerdán kemény meccset játszottunk a kupában, ezt mindenki láthatta. Emellett a nürnbergi szurkolók elképesztő hangulatot varázsoltak. A Nürnberg minden egyes labdáért megküzdött, szenvedéllyel játszottak és védekeztek 90 percen keresztül. Megharcoltak a pontért. Voltak helyzeteink, de végül örülhetünk, hogy egyáltalán egy pontot szereztünk. Küzködtünk ma, mert a Nürnberg jól játszott, mi pedig nem voltunk formában. Dühítő, mivel négy pontos előnybe kerülhettünk volna ha nyerünk.

David Alaba: Tudtuk jól mit érhetünk el a győzelemmel ma, úgyhogy nem vagyunk éppenséggel jókedvűek. De nem szabad elkeserednünk, mert fontos meccseink lesznek a következő hetekben, még semmi sem biztos. Sok mindennek köszönhető a mai eredmény. Elsősorban annak, hogy a Nürnberg remekül játszott, illetve talán az elmúlt hetek kemény meccseinek a hatása. Három napja kupameccs, múlt héten pedig bajnoki a Bréma ellen. Ezek nem voltak könnyű meccsek. Ez a mai játékunkon is látszódhatott. Az 1-1-es eredmény talán megfelel a mérkőzés képének.

Boris Schommers (a Nürnberg edzője): Úgy gondolom 90 percen keresztül komoly ellenfélként helytálltunk a Bayernnel szemben, nem hagytunk nekik sok lehetőséget. Nem fagytunk le, újra és újra megoldásokat kerestünk. A Bayern Münchent nem lehet 90 percen keresztül távol tartani a kaputól. A 90. percben megítélt büntető volt a csúcspont, 3 pontot szerezhettünk volna, ezt senki sem várta. Ha engem kérdeznek, megérdemeltük az 1 pontot.

Christian Mathenia (Nürnberg): A 75. percig ez egy tökéletes mérkőzés volt számunkra. Előnyben voltunk a listavezető ellen, a vége előtt nem sokkal tizenegyest is kaptunk, de elhibáztuk. Saját magunktól vettük el a győzelmet. De aki ma ott volt a stadionban láthatta, hogy tudunk játszani, szükségünk lesz rájuk, hogy ott álljanak mögöttünk amikor a kiesés elkerüléséért küzdünk.

Fordította: Regős András

Forrás: www.fcbayern.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet