Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Joachim Löw: A csapat remekül helytállt

Németország remekül kezdte a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatát, miután egy drámai meccsen 3-2-re megverte Hollandiát Amszterdamban. A DFB.de összegyűjtötte a Nationalelf értékeléseit a mérkőzésről.

Joachim Löw: “Az első félidőben nagyon jól játszottunk; kontrolláltuk a játékot, és voltak jó megmozdulásaink támadásban, és a védősor mögé való befutásban is. Teljesen megérdemelten vezettünk a szünetben, és remekül megvalósítottuk azokat, amiket edzésen gyakoroltunk. Nico beadása az első gól előtt lenyűgöző volt, akárcsak Sané befejezése. Az ellenfél első gólja nagyon rosszkor jött. Próbáltuk utána visszavenni a kezdeményezést, de nem tudtunk olyan szinten futballozni, mint ahogy azt az első 45 percben tettük. Tudtuk, hogy a hollandok fognak változtatni a dolgokon a félidőben, és erős nyomást helyeznek majd ránk, hiszen nem volt vesztenivalójuk. Frusztráltan jástzottunk, és túl könnyen eladtuk a labdákat. Ez egy olyan procedúra, amin ennek a fiatal csapatnak túl kel esnie. Ami nagyon tetszett, az az volt, hogy a csapat sose vesztette el a hitet, hogy megnyerheti ezt a mérkőzést, és végül megkaptuk ezért a jutalmunkat. A győztes gól nagyon szépen ki volt játszva. A szerencse, amit régóta hiányoltunk, végre a mi oldalunkra állt. Három pontot szerezni Hollandiában fantasztikus, remekül kezdtük a selejtezősorozatot, és ez segíteni fog minket a továbbiakban. Láthattuk viszont, hogy van még miben fejlődnünk. Meg kell tanulnunk kontroll alatt tartani a játékot még akkor is, ha 2-0-ra vezetünk. Összességében a csapat viszont remekül játszott, és megemelem előttük a kalapomat.”

Manuel Neuer: “Ez egy nagyon értékes győzelem. Volt két csalódást keltő eredményünk Hollandia ellen a közelmúltban, de ez a mai a mi napunk volt. Néhány helyen már az első félidőben elkezdtünk szenvedni – a támadásépítéseink lehettek volna gördülékenyebbek, viszont amikor be tudtuk játszani a labdát a védők mögé, akkor rengeteg területünk volt, és meg is szereztük a góljainkat. A második félidő elején gólt kapni mindig egyfajta hátrány. Egy ilyen fiatal csapatnak ráadásul nagyon nehéz ilyenkor a legjobb döntéseket meghozni, de az akaraterőnk végig a helyén volt, és végül sikerült megnyerni a meccset.”

Niko Schulz: “Fantasztikus érzés, nem csak nekem, hanem az egész csapatnak. Ezzel a győzelemmel jó hangulat fog uralkodni az öltözőben. Marco átvette a pozíciómat a gólt eredményező támadás előtt, szóval úgy gondoltam, hogy valamerre máshova kéne helyezkednem. Aztán odapasszolta nekem a labdát, én pedig beleadtam mindent. Elégedettek vagyunk, hogy nyerni tudtunk. Ez sok önbizalmat ad majd nekünk a következő meccsekre. Mindig is tudtuk, hogy megvannak a képességeink, most pedig a pályán is megmutattuk ezeket.”

Marco Reus: “Volt egy jó első félidőnk, és egy kevésbé jó második. Túl mélyre álltunk be, és ezáltal hatalmas nyomás alá kerültünk. De végül jól jöttünk ki a dologból. Van pár fiatal játékosunk, akik gyorsak, és és elég kitartóak. A győztes gól a csapat karakterét is bizonyította. A győzelem sok önbizalmat ad majd, és növeli a teljesítőképességünket is.”

Fordította: Herbert Dániel

Forrás: www.dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet