Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Marco Reus: Akarjuk ezt!

Leon Goretzka és Marco Reus minden bizonnyal elég jó meccset játszottak Szerbia ellen (1-1). Reus a félidőben állt be, egy új dimenziót adva a csapatának, aki Goretzka egyenlítő gólját is előkészítette. A duó most már reméli, hogy a vasárnapi meccsen Hollandia ellen kezdőként lépnek pályára és a sajtótájékoztatón is nyilatkoztak.

MARCO REUS…

… Hollandia taktikája: Utoljára mikor velük játszottunk, hamar nyomást helyeztek ránk és szoros emberfogást alkalmaztak. Fontos számunkra, hogy gyors, egyérintős játékot játsszunk. Gelsenkirchenben jól játszottunk ellenük, de nem sikerült megszereznünk a győzelmet. Remélhetőleg tanulni fogunk ebből. Ha megfelelően gondolkodunk a pályán, és együtt dolgozunk, akkor megvan minden esélyünk nyerni. Gyorsan kell kontrázni, jól kell védekezni és akarni kell. Ha minden összejön az este, akkor mindenkinek nehéz lenne ellenünk. Én bízom benne, hogy nyerünk. A célunk 100%-ot nyújtani és mindent megtenni a 3 pontért.

… Hollandia csapatáról: Nagyon jó minőséget képviselnek és van egy jó, fiatal generációjuk. Azért még mindig vannak tapasztaltabbak is, így ez egy jó kombináció

… szerepe a csapat vezetőjeként: Klubszinten az a feladatom, hogy felelősséget vállaljak a csapatért és megpróbálom ugyanezt csinálni itt is. Ez azonban időbe telik. Sok fiatal jött a csapatba, és nekik még meg kell találni a helyes utat. Célunk, hogy egy szintre emelkedjen az egész csapat.

… sokoldalúsága: Inkább áldás, mint átok. Jó, ha az edző tudja, hogy mikor hogyan kell használni. Ez nem olyan dolog, ami aggaszt engem – örülök, hogyha az edző játszat.

LEON GORETZKA …

… Németország és Hollandia közötti rivalizálás: Mindig különleges volt, különös tekintettel arra, hogy szomszédok vagyunk. Ez egy izgalmas összecsapás, így biztosan nagy meccs lesz. A családi ünnepekre Hollandiába mentem, így a rivalizáláson nőttem fel. Biztosan jó meccs lesz.

… a taktikai megközelítés: Megpróbálnak letámadni minket. Magasan játszanak, így szabad területünk csak hátul lesz. A gyors játékosainkat jó pozícióba kell tennünk és a védelem mögé kell bejátszani a labdákat. Ez a legjobb esélyünk gólokat szerezni.

… sokoldalúsága: Marco és én mindketten nagyon sokoldalúak voltunk a második félidőben Szerbia ellen. Előny, hogy több játékos képes különböző pozícióban is játszani. A labdarúgás nem túl statikus, és a rugalmasabb megközelítés hiányosságokat okozhat.

… a szerb mérkőzés során Gündogan és Sané elleni rasszista bántalmazás: Láttam a videót [André Voigt riporter videója, aki elmondta az eseményt], és nagyon elkeseredtem, de meg is döbbentem, amit mondott. Olyan dolog, amit határozottan kell kezelni.

Fordította: Török Péter

Forrás: www.dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet