Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Flick: Nem akartuk elveszíteni azt a ritmust, amit hétről hétre produkáltunk

Csapatunk a hétvége folyamán, már biztos bajnokként lépett pályára. Ennek függvényében Hansi Flick több olyan játékosnak is lehetőséget biztosított, akik már jó ideje csak kiegészítő embernek számítottak a csapaton belül. Természetesen ez a hétvége sem telt el Lewandowski gólok nélkül, hiszen a lengyel támadó két góllal és egy asszisztal járult hozzá csapatunk 3:1-es sikeréhez a Freiburg ellen. Nézzük, hogyan vélekednek a találkozóról maguk a főszereplők.

Hansi Flick: Már korán el akartuk dönteni a mérkőzést, igyekeztünk gólhelyzeteket kialakítani valamint nyomás alatt tartani az ellenfelet. Egyszerűen ez a mi játékunk. Nagyon tetszett nekem, amit ma láttam. A csapatomnak most is volt egy célja, amit úgy gondolok jelen pillanatban, hogy nagyon jól meg is valósítottak. Nagyon fontos, hogy a következő mérkőzéseken is benne maradjunk a megszokott ritmusban. Ehhez ki kell használnunk minden lehetőségünket a hátralévő találkozón is. De amit ma láttam az nagyon tetszett, és remélem a Wolfsburg ellen is hasonló lesz a helyzet.

Thomas Müller: Nagyon mohók akartunk lenni. Minden csapat sokat készül a találkozók előtt. Jelen helyzetben, úgy gondolom nagyon jól élünk a kínálkozó lehetőségekkel. Ez nagyon ösztönzőleg hat ránk, joggal érezzük azt, hogy aki az FC Bayern-nél játszik, annak hétről hétre ezt a szintet kell hoznia. Tőlünk nem elfogadható semmi egyéb csak a siker. Természetesen mindnyájan nagyon elkötelezettek vagyunk ezen irányba. A mai nap folyamán nagyon jól játszottunk. Sajnos azonban a második félidőben nem sikerült gólt szereznünk. A helyzeteim alapján legalább egyszer nekem is illett volna betalálni.

Joshua Kimmich: Az ember érzése az volt, hogy annak ellenére, hogy biztos bajnokként léptünk a pályára, továbbra is nagyon éhesek vagyunk a sikerre. Még akkor is ha már nincs tétje ezeknek a találkozóknak, mi továbbra is tisztességes versenyt szeretnénk, valamint nem akarjuk elveszíteni a mostani kiváló formánkat sem. Nagyon különleges mentalitásunk van. Természetesen ez mögött rengeteg munka van. Igyekszünk biztatni a másikat, ez nem csak a találkozókra vonatkozik, hanem az edzésekre, valamint az előkészületekre is. Továbbra is nagy céljaink vannak ebben a szezonban. Meg akarjuk nyerni a német kupát, aztán ezt követően készülhetünk a Bajnokok Ligájára, ahol csak vissza kell találnunk arra az útra, ahol korábban befejeztük. Nem mindig volt ilyen helyzetben a csapat, mint most. Azonban jelenleg úgy gondolom, a csapat mentalitásában ott van a harciasság és a győzelemre való törekvés.

Az ellenfél részéről

Christian Streich: Mindent nekik ajándékoztunk. Sajnos azt kell mondanom, megérdemelten szenvedtünk vereséget. Úgy gondolom, ebben a mérkőzésben több is lehetett volna. Ezért is nagyon kiábrándító a mai teljesítményünk. Úgy érkeztünk erre a mérkőzésre, hogy meg akarjuk nyerni a találkozót. Sajnos azonban az első 25 percben nem voltunk elég higgadtak és ez megbosszulta önmagát, valamint a lehetőségeinkkel sem tudtunk élni.

Christian Günter: A Bayern valami egészen más szintet képvisel, ezért is lettek sorozatban 8. alkalommal bajnokok. Abban reménykedtünk, hogy talán ma picit-kevesebbet fognak nyújtani. Az első játékrészben megvoltak a lehetőségeink, azonban a végjátékban, két-három alkalommal sem tudtunk elég pontosak lenni. Aztán jött a Bayern – mint a a szezon során mindig, és elveszítettük a találkozót.

Alexander Schwolow: Úgy gondolom a találkozó első részében sikeresen helyt tudtunk állni. Sikerült lehetőségeket, helyzeteket kialakítanunk. De sajnos nem voltunk elég pontosak. Aztán jött a Bayern henger, az embernek olyan érzése van ilyenkor mintha ők 16 játékossal lennének a pályán, akkora nyomást tudnak az ellenfélre gyakorolni. Mindig éhesek a gólra.

Fordította: Burai Patrik

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet