Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Az FC Bayern szerződtette Sacha Boey-t

Az FC Bayern leigazolta Sacha Boey-t (23). A francia hátvéd a török bajnok Galatasaraytól érkezik, és 2028. június 30-ig szóló szerződést írt alá Münchenben.

Jan-Christian Dreesen, az FC Bayern vezérigazgatója: Nagyon örülünk, hogy Sacha Boey személyében egy nagy potenciállal rendelkező fiatal játékost sikerült hosszú távra megszereznünk. A két Bajnokok Ligája-mérkőzésen is erős teljesítményt nyújtott ellenünk. Ennek köszönhetően nemcsak mélységében, hanem minőségében is megerősítettük a csapatunkat.

Christoph Freund, az FC Bayern sportigazgatója: Sacha Boey egy nagyon gyors és fizikailag erős jobbhátvéd, aki minden mérkőzésen sok kilométert tesz meg, és nem riad vissza a párharcoktól sem. A Galatasarayban abszolút közönségkedvenc volt, nagyon jól fejlődött az évek során, Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkezik, és az elmúlt szezonban bajnokságot nyert a Galatasarayal. Növelni fogja a minőségünket a védelemben.

Sacha Boey: Egy álom vált valóra számomra: megtiszteltetés, hogy egy olyan globális klubnál játszhatok, mint az FC Bayern. Nagyon várom már az új csapatom és azt, hogy a jövőben együtt játszhassak ezekkel a nagyszerű játékosokkal. Támadó szellemű védő vagyok - ugyanolyan jól érzem magam a támadásban, mint a védelemben.

A Párizs melletti Montreuilben született Sacha Boey az FC Romainville-ben tette meg első futballista lépéseit, majd 2014 nyarán a Red Star Parison keresztül a Stade Rennes akadémiájához került, ahol 2019 májusában, 18 évesen debütált a francia Ligue 1-ben. A Dijon FCO-nál eltöltött átmeneti kölcsönjáték után a 2021/22-es szezonra a török rekordbajnok Galatasarayhoz igazolt, amelynek színeiben 83 alkalommal lépett pályára és 4 gólt szerzett. A nyáron bajnoki címet ünnepelhetett a klubbal.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet