Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Tuchel értékelése az FC Augsburg elleni mérkőzésről

A mai mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... Jürgen Kloppról: Ezt először meg kell emésztenem, egyelőre nem tudok erről semmit mondani. Klopp az egyik legjobb edző, mindig minden állomáshelyén sikerült az egész klubot befolyásolnia.

... Joshua Kimmichről: Szó sincs róla, a vállát előbb rögzíteni kell, aztán majd hétről hétre meglátjuk. Nagyon nehéz meghatározni Josh kiesési idejét. Konzervatív módon fogjuk kezelni.

... a keretről: Nincs rangsorolva a játékok fontossága. Konrad Laimer és Dayot Upamecano hetekre kiestek. Konny minden meccsen játszott nálunk, így természetesen ennek nagy súlya van. Meg kell próbálnunk kompenzálni. A terv készen áll. A feladatok nagyon világosak lesznek, hogy mit akarunk csinálni, és majd mit próbál az Augsburg. Ezért érezzük magunkat mindezek ellenére jól felkészültnek. De természetesen most sok hiányzó van.

... a lehetséges felállásról: A középpályások is elfogytak. Josh nem fog játszani, Konny nem fog játszani. Ezért valószínűleg Leon Goretzkát sem tudjuk majd visszarakni a védelembe. Minden valószínűség szerint Leon és Aleksandar Pavlović fog játszani a középpályán, Matthijs de Ligt és Eric Dier pedig a védelem közepén.

... a kézilabda Európa-bajnokságról: Aki az elődöntőben van, az a bajnoki címért játszik. Remélem, hogy folytatják ezt a sorozatot. Követjük őket, szorítunk nekik, a legjobbakat kívánjuk nekik. Zverev jelenleg az Australian Open elődöntőjében játszik, és ott is szorítunk neki.

... az Augsburg elleni meccsről: Meg akarjuk nyerni a meccset, és nem érdekel, mi történt előtte. Minden a mai napról szól. Kötelességünk van, és teljesíteni fogjuk.

... az Union edzője, Nenad Bjelica támadásáról: Elvétjük a lényeget, ha Leroy Sanét vesszük a lapokba. Örülnék, ha úgy elemeznénk a képeket, ahogy vannak. Az ügy már eldőlt. 

... következtet a lehetséges átigazolásokra: Olyan dolgokon dolgozunk, amelyeknek a mi szempontunkból van értelme. Nem hajtanak minket, még a sérülések sem. Bízunk az erőnkben és a játékosainkban. Remélhetőleg Minjae Kim és Noussair Mazraoui sérülés nélkül tér vissza a tornákról. Az átigazolási időszak egyre bonyolultabbá válik. A közvélemény egyre nagyobb szerepet játszik ebben. Teljes mértékben bízom abban, amit teszünk. Nem fogjuk hagyni, hogy őrült dolgokba kergessük magunkat. A csapat holnapra rendben lesz, erre támaszkodik az ember edzőként. Végig fogjuk hajtani a csapatot a meccsen. Biztos vagyok benne, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy fontos idegenbeli győzelmet arassunk.

... Eric Dierről: Jól beilleszkedett, tapasztalt játékos. Természetesen hiányoznak neki az edzések és a játékpercek a csapattal. Most volt egy gyorstalpaló tanfolyamunk, ami néha a legjobb dolog. Nagyon figyelmes, nagyon tiszta mindenben, amit csinál. Nagyon bízom benne, hogy holnap is jó meccset fog játszani.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet