Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Idézetek Franz Beckenbauertől

"Amikor belépett egy terembe, megvilágította azt" - mondta Karl-Heinz Rummenigge Franz Beckenbauerről, leírva a CSÁSZÁRT körülvevő különleges könnyedségéről. Beckenbauer mindig egyenes beszédű volt, soha nem finomkodott a szavakkal – de a modorával mindig a megfelelő hangot ütötte meg.

Válogatás legjobb mondásaiból és idézeteiből.

Beckenbauer az életkorról és az egészségről

"Úgy tűnik, mintha 200 éve történt volna, de még mindig pontosan emlékszem rá." (Beckenbauer 2015 májusában, korai napjaiban az FC Bayernnél)

"Régebben ki kellett érdemelnem a díjaimat és a trófeáimat. Egy bizonyos kortól már semmit sem kell tenni értük." (2013 októberében, miután a DFB tiszteletbeli tagjává nevezték ki)

"Régebben sertéshúst ettünk a meccs előtt, és mindig nyertünk, de manapság müzlivel leszel bajnok." (2007 márciusában a profi labdarúgás átalakulásáról)

"Egyáltalán nem szeretem. A sör étel Bajorországban. Az ember nem önti ki az ételt, hanem megissza." (2014 májusában)

A kritikus Beckenbauer

"Egyértelmű, hogy kritikusabban beszélsz a saját csapatoddal szemben, mint a másikkal, akik többé-kevésbé nem érdekelnek. A nyaki ütőerem megduzzad, és muszály kijönnie, különben fekélyt kapnék. Másnap reggel, amikor elolvastam az újságban, hogy mit mondtam, még egyszer sajnálom." (2012 augusztusában munkájáról TV-szakértőként az FC Bayernről)

"Az első félidőben csak a szél mozgott." (2002 júniusában Németország Kamerun elleni világbajnokságon nyújtott teljesítményéről)

"Ahogyan futballoztunk, annak semmi köze a futballhoz. Más sportot űzünk. (...) Ez nem futball, ez Uwe Seeler legendák csapata, öregfiúk foci!" (2001 márciusában, miután 3-0-s vereséget szenvedett a BayernLyonban. A csapat a szívére vette a kritikát, és két hónappal később megnyerte a Bajnokok Ligáját)

"Fáradt, hulladék foci volt, ami időnként a labdával való visszaélés határát súrolta. Lehet, hogy Németországgal ez az esemény csak a B Európa-bajnokság volt. Az A-Európa-bajnokság most nélkülünk zajlik. Amúgy is csak megzavartuk volna." (Beckenbauer kemény szavakkal Németországról az EURO 2000-en)

"Arra gondoltam, hogy mi a neve annak a játéknak, amit játszottunk. Az biztos, hogy nem futball volt." (1997 márciusában az FC Bayernről a Bayer 04 Leverkusenben elszenvedett 5-2-es vereség után)

Beckenbauer az 1990-es világbajnokságon

"Úgy gondolom, hogy a német csapat évekig verhetetlen lesz. Sajnálom a világ többi csapatát, de a következő években verhetetlenek leszünk." (1990 júliusában a világbajnoki győzelem utáni római sajtótájékoztatón – Beckenbauer elképzelése nem valósult meg teljesen)

"Menj ki, érezd jól magad és focizz!" (a legendás csapatbeszélgetés Németország 1990-es világbajnoki döntőjében aratott győzelme előtt)

"Egyedül akartam lenni. Végül is hat hétig voltam távol bonyolult emberekkel." (2014 júniusában a Németország 1990-es világbajnoki győzelme utáni csendes ünnepléséről)

Beckenbauer, a világ embere

"Nagyon élveztem a karjaimban tartani a kancellárt az argentin meccs után. Szívesen megcsináltam volna másodszor is, de az olaszok egy villáskulcsot dobtak a gépezetbe." (Angela Merkel FIFA fogadásán, 2006. július)

"Úgy tűnik, ez most Ausztria leghíresebb városa." (2008 júniusában Córdobán, ahol Ausztria sokkolta Németországot az 1978-as argentin világbajnokságon)

"Életem legfontosabb pillanata volt a fociról beszélgetni a pápával." (2005 októberében, Benedek pápánál tett látogatását követően)

 

 

 

Fordította: Utassy Roland

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet