Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Coman: Mindig motiváltnak és pozitívnak kell lenni

Kingsley Coman vádlisérülés miatt kihagyta a Bayern utolsó két mérkőzését a 2023-as évben, de a francia fitten kezdi a csapattal az új évet.

Interjú Kingsley Comannal

Servus, King! Karácsony előtt vádlisérülés miatt kihagytál két mérkőzést, de most már újra edzésbe álltál. Hogy haladsz?

Nagyon jól vagyok. December 28-án érkeztem vissza Münchenbe, hogy egyéni foglalkozásokkal készüljek a felkészülés kezdetére. Most már teljesen visszatértem a csapathoz, és jól érzem magam.

Hogyan töltötted a szabadnapjaidat?

Arra használtam az időt, hogy eddzek és fitt legyek. Néhány napot nyaraltam a családommal Ausztriában. Jól éreztük magunkat együtt.

Milyen fogadalmaid voltak az új évre?

Mindig megpróbálok mindent beleadni, hogy minden nap jobb ember és jobb játékos legyek. Szóval, nem voltak különösebb fogadalmaim az új évre. Mindig éhes akarok maradni, és pozitív akarok lenni.

Mennyire vagy elégedett az eddigi szezonnal?

A szezon első felében nagyon jól játszottunk. Sajnos a Saarbrücken elleni kupameccset elvesztettük, egy másikat pedig a Bundesligában. Összességében jó helyen állunk, de tudjuk, hogy még van hova javulnunk.

Négy napja újra edzésben vagy. Hogy mennek a dolgok a szezon második fele előtt?

Sokat és intenzíven dolgozunk az edzéseken. Jó erőben vagyunk. Most egy barátságos meccsünk lesz a Basel ellen, aztán egy hét edzés következik. Biztos vagyok benne, hogy készen állunk a kezdésre.

Miken dolgoztok a pénteki, Hoffenheim elleni újrakezdés előtt?

Sokat dolgozunk a fizikai aspektusokon, az intenzitásunkon és a presszingünkön. Fel kell készülnünk az újrakezdésre, és utána ott akarjuk folytatni, ahol karácsony előtt abbahagytuk.

Mik a célok a szezon második felére?

Még mindig néhány ponttal le vagyunk maradva a Leverkusen mögött a Bundesligában. Minden meccset meg akarunk nyerni, és akkor nem kell a többi csapatra figyelnünk. A Bajnokok Ligájában szeretnénk minél tovább jutni. A legjobb 16 között a Lazióval találkozunk, lépésről lépésre kell haladnunk.

Szombaton a Basel elleni barátságos mérkőzés következik, mielőtt visszatérnétek az igazi versenyhez. Milyen elvárásaid vannak a mérkőzéssel kapcsolatban?

Egy mérkőzést mindig meg akarsz nyerni. Nyilvánvalóan egy barátságos mérkőzésen nem az eredmény számít. Van néhány dolog, amin szeretnénk dolgozni. Arról van szó, hogy optimálisan felkészüljünk az első bajnoki mérkőzésre, és belerázódjunk a ritmusba, hogy a téli szünet előtti győzelmeinkre építhessünk.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet