Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

A Bayern a Manchester United elleni Bajnokok Ligája-nyitány előtt

Thomas Tuchel vezetőedző és Harry Kane a Manchester United elleni mérkőzés előtt nyilatkoztak a sajtó képviselőinek.

Tuchel ...

... az ellenfélről: Az eddigi eredményeik nem sokat mondanak róluk. A kiváló váltójátékukra támaszkodhatnak, Bruno Fernandes, Marcus Rashford és most már Rasmus Højlund is elöl van. A szezonkezdetük nem volt kielégítő. De a Brighton ellen korán vezethettek volna. A United mindig veszélyes, rengeteg egyéni kvalitásuk van.

... az 1999-es BL-döntőről: Két nagy európai klubról van szó. Ez egy nagy meccs, ezt egyáltalán nem akarjuk lekicsinyelni. Ki akarjuk játszani ezt a sportszerű rivalizálást, és előre akarjuk vinni a szurkolóinkat. 1999-ben a Bayernnek hihetetlenül sok lehetősége volt arra, hogy 2-0-ra alakítsa a mérkőzést. Aztán a semmiből jött az 1:1. Nagyon különleges meccs volt. Sok szurkoló soha nem fogja elfelejteni azt a meccset. Néha ezek az élmények különleges éhséget ébresztenek benned, hogy aztán két évvel később megnyerd a Bajnokok Ligáját.

... a Man Utd. elleni felfüggesztéséről: Még bemehetek a stadionba. De aztán a végső sípszó utánig külön kell válnunk. Nyugodtan nézhetem egy páholyban. Kár, de ez van. Mi egy erős edzőcsapat vagyunk. Próbálok energiát adni a lelátóról. Megoldjuk.

... az angol hetekről: Minél egyértelműbbek a döntések, annál jobb mindenkinek. Néhány poszton szűk a csapat. De vannak nehéz döntések is. Mostantól megállás nélkül robogunk a téli szünetig. Mindenkire szükségünk van a csapatban maximális mentalitással. Egyik játékosnak sincsenek játékpercei a szerződésébe írva. Mindenki mindent belead, hogy játszhasson. A kispadról is sok a hozzájárulás és ennek így kell lennie.

... a Bajnokok Ligája fontosságáról: Ez az egyik legnehezebb verseny, ahol játszunk. De ugyanakkor a legszebb is. Ez a verseny a só a levesben. Nagy öröm számomra, hogy rendszeres résztvevője lehetek. A nyomás különösen szórakoztató a Bajnokok Ligájában. Minden alkalommal kihívás, még a csoportban is. Minden csoportkör egy kemény csoportkör. Holnap egy abszolút csúcsmeccsel kezdődik. De a csoport továbbra is bonyolult marad, a végéig topkoncentráltnak kell maradnunk. Minden versenyben mindent bele akarunk adni, hogy minél tovább bent maradjunk.

... Jamal Musialáról: Jamal Musiala készen áll a kezdésre. Ő 60 és 75 perc között játszhat. Még nem dőlt el, hogy holnap kezd-e. Thomas Müllerrel együtt is játszhat.

... az ő és Erik ten Haag meglátásairól: A mai elemzési szint miatt nem jelent nagy előnyt, ha valaki egyszer dolgozott itt, mint Erik, vagy Angliában, mint én. Kár, hogy nem tudok részt venni a holnapi edzésen. Annak egyszeri alkalomnak kell maradnia. Biztos vagyok benne, hogy a két asszisztensemtől holnap is top edzés lesz.

... a nagy kluboknál való munkáról: Az angol futballban mindig sok vita van, a televízióban is. Aztán a Unitednél ott van Sir Alex Ferguson öröksége, ez is nyomást gyakorol. Az olyan klubok, mint a Bayern vagy a United a korábbi sikerekre akarnak építeni. Ezeknél a nagy kluboknál a kisebb ügyek is nagyobb zajt csapnak. Edzőként az ember győztes mentalitást akar ápolni. Jelenleg a Unitednek nincsenek a legjobb eredményei, de ők egy különleges mentalitású klub. Nem fogjuk őket lebecsülni.

... az edzői csapatáról: Löw Zsolt és Anthony Barry megosztják a feladataimat a holnapi mérkőzésen, ahogyan azt általában tenni szokták.

... Harry Kane-ről: Bárki, aki kilences számú játékost keres, örülne Harrynek. Rengeteg lehetősége van, mindenki őt akarta. Mi több mint boldogok vagyunk, hogy ő most azt választotta, hogy jobbá tegyen minket. Minden mérkőzésen ő jelentheti a különbséget. Nemcsak gólokat ad nekünk, hanem személyiséget is a pályán. Szép asszisztokat is tud adni. Ő már most is különbséget jelentő játékos. Ez nagyon fontos, ezért fektettünk sokat az átigazolásába. Jól fog itt teljesíteni, ebben biztos vagyok.

... Mathys Tel-ről: Ő egy fegyver jelenleg, tudjuk, hogy mit tud adni nekünk. Megmutatja, hogy képes előkészíteni és gólokat lőni. Lépésről lépésre haladunk vele. Jó úton halad. Örülünk, hogy itt van, és ő is örül ennek.

... Joshua Kimmichről: Joshua Kimmichel nem volt több beszélgetés, mert 60 percben állapodtunk meg. Kisebb fájdalmai voltak a meccs után, ezért jó volt, hogy lecseréltük.

... Kane vezetői kvalitásairól: Ehhez kétség sem férhet. Harry több mint tíz évig vitte a Tottenhamet, soha nem bújt el a nyomás elől. Mindezt a maga módján teszi. Nyugodt, alázatos - és egyszerűen lenyűgöző. Még mindig ugyanaz, mint néhány évvel ezelőtt. Harry nagyon, nagyon megbízható. Pontosan azt teszi, amit mi akarunk.

... a keretről: Ma rendben volt Joshua Kimmich. Több információt kapok róla, Kingsley Coman holnap már a keretben lesz. Raphaël Guerreiro esetében még túl korai lenne. Ő eddig csak másfél edzést csinált végig. De nagyon jó úton halad. Szerintem holnap egy hely marad neki is a keretben.

... visszatérve Harry Kane-re: Azt kaptuk, amit vártunk Harrytől. Ő egy kedves, nyugodt, szuper srác. Minden rendben van. 

... a Bayern 1999-es Man Utd elleni döntőbeli vereségéről: Nem láttam élőben, de az évek során sok csúcsmeccset láttam. Rendkívül keserű, amikor az utolsó percekben veszítesz. Még mindig fáj, az biztos. De azóta sok minden megváltozott. Most megpróbálunk új emlékeket szerezni a szurkolóinknak.

Kane ...

... az FC Bayernhez való átigazolásáról: A nyáron voltak tárgyalások különböző klubokkal. De a Bayern volt az a csapat, amelyik nagyon érdekelt. Nem volt sok más lehetőség. És most szerencsére itt vagyok. Persze, a Manchester egy nagy klub. De most itt vagyok, és nagyon boldog vagyok emiatt.

... az FCB-nél való kezdésről: Jól indult számomra az ittlét. Ez egy nagy átigazolás volt, ami nagy nyomással és elvárásokkal jár. Eddig négy gólt szereztem. Ezzel nagyon elégedett vagyok, de még mindig van hova fejlődnöm. Természetesen sokat nézem a Tottenhamet, egész életemben ezt fogom tenni. Boldog vagyok, hogy jelenleg ilyen jól mennek velük a dolgok.

... az első néhány hétről Münchenben: Mielőtt idejöttem, tudtam, hogy a Bayern München milyen nagy. Most itt vagyok és élvezem az új környezetet. A nemzetközi szünet és a gyermekem születése miatt is sokat voltam úton, és még nem tudtam mindent megismerni. De már nagyon várom az itteni dolgokat.

... egy lehetséges párbajról Harry Maguirrel: Harry feleslegesen van reflektorfényben, sok mindenért ő a bűnbak. Azért is, ahogy a csapat az utóbbi időben játszott. Ő az egyik legjobb védő a hazám történetében. Jó barátom, és dolgozik magán, hogy egyre jobb és jobb legyen. Mi csapatként teljes mértékben támogatjuk őt, a szövetségi kapitány is támogatja őt.

... Thomas Tuchellel való kapcsolatáról: Jó a kapcsolatunk, mint minden játékosnak velünk. Nem kapok különleges bánásmódot, mert új játékos vagyok. Ő már edzősködött a legnagyobb kluboknál. Sokat tanulhatok tőle, és ő is segít nekem. Azt is tudja, hogy van még hova fejlődnünk, és tovább fogunk fejlődni.

... a célokról: A Bayern újra meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját, ezért mindent meg akarok tenni. De először is be kell jutnunk a kieséses szakaszba. Most reménykedünk egy jó kezdésben.

... Thomas Müllerrel való golfozásról: Egyszer elmentem golfozni Thomas Müllerrel, jó dolog a pályán kívül is megismerni a csapattársakat.

... a német nyelvtanulásban elért fejlődéséről: Még nem sokat haladtam a német nyelvtudásommal, de folytatom.

... az ellenfélről: A United jelenleg nehéz időszakon megy keresztül. Szeretnénk otthon diktálni a játékot és figyelnünk kell az erősségeikre. Elég esélyt kell teremtenünk.

... a Premier League gólrekordjáról: Persze, hogy elgondolkodsz rajta. De én soha nem az egyéni rekordokra koncentráltam. Számomra az a lényeg, hogyan tudok még jobbá válni. Minden évben címekért, a Bajnokok Ligájáért akartam játszani. Ezért vagyok itt, és erre koncentrálok.

... jó időpont a Man Utd ellen: Egyes csapatok akkor is mutatnak jó reakciót, amikor nehéz időszakuk van. Mi a szurkolóink előtt játszunk, és már az elején meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek. A United erős az ellentámadásban, gyors játékosokkal. De mi dominálni akarunk és meg akarjuk őket törni.

... a Tottenham és a Bayern közötti különbségekről: Egy olyan csapat, mint a Bayern, amely sorozatban tizenegy bajnoki címet nyert, úgy van beállítva, hogy működjön. Mindannyiunk célja, hogy sikeresek maradjunk a bajnokságban, és újra sikeresek legyünk a nemzetközi kupaporondon. Ebből én is ki akarom venni a részemet.

... a Bajnokok Ligája-e a legnagyobb cél: Mindhárom versenyre egyformán koncentrálok. A Bajnokok Ligája a legnagyobb verseny, ami létezik. A döntő a Wembleyben különleges lenne, ez a nemzeti stadionom. De egyelőre nem erre koncentrálok.

... ismét a Harry Maguire-rel való párbajról: Így van ez a futballban: néha a barátok ellen játszol. De a pályán mindent beleadsz, mindenáron nyerni akarsz. Harry sokak számára példakép. Holnap este a barátság egy rövid időre szünetel, mindenki a győzelmet akarja megszerezni a csapatának.

... Telről: Nagyon jól kezdte a szezont. Teljes gőzzel és teljes odaadással edz. A nap végén az edző hozza meg a döntéseit. Magabiztos és mindent belead. Ha sikeresek akarunk lenni, minden játékosra szükségünk van.

... az angol játékosokról: Beszéltem Jude Bellinghammel a legutóbbi nemzetközi szünetben. Tudom, hogy mit csinált a Dortmundban. Nagyon erősen kezdett a Real Madridban, úgyhogy örülök neki. Jude és én eldöntöttük, hogy mi a legjobb nekünk. Még ha a fiatal játékosok külföldre akarnak igaziolni, az is rendben van. Emellett talán az én lépésem másokat is motiválni fog arra, hogy hasonló utat kövessenek.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet