Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Hainer: Sok pénzt fogunk költeni

Herbert Hainer a BILD TV-nek adott interjút.

Hainer Kahnról: Kétségtelen, hogy Oliver a Bayern egyik ikonja, hiszen annyi címet nyert, és a világ legjobb kapusa lett. Múlt héten beszéltem vele telefonon. Az FC Bayern mindig készen áll arra, hogy kapcsolatba lépjünk. Biztos vagyok benne, hogy továbbra is a Bayern család tagja marad.

A Bayern tárgyalásokat folytat Declan Rice-szal?

Hainer: "A megfigyelőink és az illetékeseink sok játékost figyelnek meg és tárgyalnak, hogy a végén a megfelelő döntést hozzuk.

Goretzka és Pavard eladójelöltek?

Hainer: Minden nap vannak pletykák az FC Bayernről, mert a játékosaink népszerűek. Leon Goretzka hosszú távú szerződést írt alá velünk. Pavard nagyon jó teljesítményt nyújtott, és szeretnénk vele folytatni a munkát. Ugyanazok a nevek szerepelnek a médiában: Kolo Muani, Harry Kane, Osimhen, Vlahović. Alaposan megnézzük, hogy ki illik a legjobban a Bayernhez. Tuchelnek is van beleszólása. A gazdasági részt is vizsgáljuk. Meggyőződésem, hogy jó megoldást fogunk találni.

Hiba volt Lewandowskit csere nélkül elengedni?

Hainer: Utólag azt lehet mondani, hogy nem működött az általunk elképzelt koncepció. Lewandowski 30-40 gólt lőtt egy szezonban, ez hiányzott nekünk. Julian Nagelsmann más felállást akart, de ez nem úgy működött, ahogy gondoltuk.

Toni Tapalovic visszatérése lehetséges?

Hainer: Sok pletyka kering erről. Toni Tapalovićcsal már egy ideje elváltak útjaink. Sokáig sikeresen dolgozott együtt Manuel Neuerrel. Erről nem fogok nyilatkozni.

Hainer a meghiúsult DFL befektetői tervéről: Csalódott vagyok, hogy így alakultak a dolgok. Jó lett volna a ligának. Egy külső partner sokat segíthetett volna nekünk, különösen a külföldi marketingben. Messze le vagyunk maradva más európai klubok mögött.

Hainer Hernández jövőjéről: Folyamatosan kapcsolatban vagyunk vele, és a rehabilitációs időszakban is nagyon szorosan támogattuk őt. Aki látta őt a bajnoki címünnepségen, az láthatta, hogy nem boldogtalan itt. Szeretnénk őt hosszú távon megtartani.

Hainer: Nem sok olyan csatár van, aki ezen a szinten tud játszani. Ezért mindig ugyanazokat a neveket emlegetik, és nagy a verseny értük. Mivel egy csatár sokba kerül, meg kell győződnünk arról, hogy jól illeszkedik-e a Bayernhez.

Füllkrug, mint olcsó alternatíva?

Hainer: Sok pénzt fogunk költeni, eddig nem költöttünk semmit. Laimert és Guerreirot ingyen szereztük meg. Keresünk egy csatárt, és amint megtaláljuk a megfelelő kvalitású játékost, azonnal szólunk.

Kolo Muani?

Hainer: Több név is felmerült, de nem sietjük el - idő kell, hogy kiderüljön, ki illik a legjobban az FC Bayernhez. Thomas Tuchelnek is van ebbe beleszólása.

Hainer a sportigazgatóról: Szeretnénk egy sportigazgatót. De itt a szabály a minőség a rohanás helyett. A jó jelöltek általában mind szerződéssel rendelkeznek. Sok futballszakértő van a klubnál. Nyugodtan és lelkiismeretesen tervezzük meg a csapatot.

Hainer: Az FC Bayern képes 100 milliót költeni, de akkor az átigazolással mindennek rendben kell lennie. Keresünk egy csatárt, de nehéz őket megtalálni. Mindegyikük elég drága. Mindennek passzolnia kell.

Bayern és a német csapatok lemaradtak a BL-ben?

Hainer: A BL megnyeréséhez az a kis szerencse is kell. Nagyon nehéz csoportunk volt, nem volt könnyű továbbjutni. A végén kikaptunk az aktuális győztestől, és a Real Madriddal játszottunk volna az elődöntőben. Mindent megteszünk azért, hogy erős csapatunk legyen, hogy a következő években is versenyképesek legyünk.

Herbert Hainer a BL-döntőről: Nagyon intenzív mérkőzés volt. Ha az egész BL-szezont nézzük, a Manchester City megérdemelten nyert.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: iMiaSanMia

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet