Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Hansi Flick: Ez a saját hibánk

A kötelező teljesítve, de a jutalom elmaradt: a német válogatottnak a VB-csoportkörrel véget ért a világbajnokság, annak ellenére, hogy az utolsó meccsen 4:2-re nyert Costa Rica ellen.

Hansi Flick "hatalmas csalódásról" és saját jövőjéről beszélt a dfb.de oldalnak a mérkőzés után.

Herr Flick, milyen a hangulat az öltözőben a kiesést követően?
Ahogy mindenki elképzelheti, óriási a csalódottság. A kötelező feladatunkat teljesítettük, természetesen elégedettek nem lehetünk.

A csapata vagy a spanyolok támogatásának hiánya miatt csalódott leginkább?
Soha nem más csapatokat figyelek. Rajtunk múlik. Ez a saját hibánk, és a saját kezünkbe kell vennünk a dolgokat. Volt elég helyzetünk, Japán és Spanyolország ellen is. Nem voltunk eredményesek ezen a tornán, ezért kiestünk.

Hogyan látta a Costa Rica elleni mérkőzést?
Az első félidőben nem sikerült egyértelmű eredményt elérni. Volt elég lehetőségünk ahhoz, hogy sok gólt szerezzünk. Ha 3:0 vagy 4:0 lett volna, akkor nagyobb nyomást helyeztünk volna a másik meccsre. Nem sikerült. Aztán hanyagságból és egyéni hibákból erőssé tettük az ellenfelet. A félidőben nagyon mérges voltam.

Az Ön esetében hogyan tovább?
Az én oldalamról nincs oka annak, hogy ne csináljam tovább. Élvezem, jó játékosaink vannak, nem rajtam múlik. Aki ismer engem, tudja, hogy ezen gyorsan túlleszünk. Aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

Mit jelent ez a kudarc a 2024-es hazai rendezésű EB-t tekintve?
Nem ez a megfelelő pillanat arra, hogy a meccs után az EB-ről beszéljünk. A hangulat Németországban korábban sem volt jó. Arról van szó, hogy a dolgokat jó irányba tereljük. Ezt nagyon gyorsan megtesszük.

Miben tartja magát felelősnek?
Ez egy olyan dolog, amit a belső elemzés során beszélünk meg. Mindig nagyon kritikus vagyok. Ez szerepelni fog az elemzésben.

A válogatottat vissza akarta vezetni a világ legjobbjai közé. Hol tart a német futball?
Vannak játékosaink, akik a legjobb klubokban játszanak. Megvan a minőség. Évek óta beszélünk középcsatárokról és erős szélső védőkről. A képzéshez szükségünk van az alapokra. Vannak jó játékosok a jövőre nézve. De a következő tíz évben kiemelten fontos, hogy most tegyük meg a megfelelő lépéseket.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet