Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Hansi Flick: Az első döntőnk következik

Az E csoport nagy összecsapása már a küszöbön áll: a német válogatott vasárnap este Spanyolországgal játszik, és a csoportmérkőzés célja mindkét csapatnak a nyolcaddöntőbe jutás.

A szombati sajtótájékoztatón Hansi Flick egyedül vett részt, beszélt az ibériaiak elleni különleges, nyomás alatti helyzetről, a felállásról és a tervről a mérkőzéssel kapcsolatban.

Hansi Flick ...

... a csapat hozzáállásáról: Vasárnap egy olyan csapatot láthatunk majd, mely tudja, mi a tét. Egy csapat, mely mindent meg fog tenni azért, hogy a nyolcaddöntőhöz vezető ajtó az utolsó csoportmérkőzés napján is még nyitott legyen. A teljes fókusz a holnapi meccsen van. Számunkra az első döntő következik ezen a világbajnokságon.

... Leroy Sanéról: Még várunk, minden az utolsó edzéstől függ. Edzeni fog, ami bíztató. Az orvosi stábunk jó munkát végzett.

... a kezdő csapatról: Nem aggódom, de több poszt még betöltésre vár. Ez mutatja a minőségünket. Megnézem az utolsó edzést, és alszom rá még egy éjszakát. Vasárnap reggel többet fogok tudni.

... a szálláshelyen eltöltött időről: Rengeteg lehetőség van a játékosoknak, hogy összejöjjenek és beszélgessenek. Sokat beszélgetek velük én is, hogy mindenki tudja, mit kell tenni egy kemény ellenféllel szemben. Az elkövetkező órákban még több ilyen lesz.

... a védelem gyengeségeiről Japán ellen: Fontos volt, hogy világossá tegyük a játékosok számára, hol hibáztunk Japán ellen. Elkövettünk néhány hibát, és orvosoltuk ezeket. Fontos, hogy ezeket a csapat felismerje. Hiszünk a filozófiánkban és abban, ahogyan futballozni akarunk, és reméljük, hogy holnap jobban fogunk teljesíteni. Tudjuk, hogy ha nem vagyunk 100%-on, mint Japán ellen, akkor teret adunk az ellenfeleinknek. A vereség keserű, mert elkerülhető volt, de folytatjuk az utunkat. Bízunk benne, hogy a csapat rendelkezik a szükséges minőséggel, és továbbra is pozitívak maradunk.

... Spanyolország, mint példakép: A képzést illetően a német futball sokat tanulhat Spanyolországtól, különösen a technikai és a taktika terén. De örülök, hogy a csapatomnak az edzője lehettek.

... a kulcsfontosságú pillanatokról Spanyolország ellen: Vasárnap fontos lesz a párharcok megnyerése. Ehhez társul még, hogy a legjobb teljesítményt mutassuk. Spanyolország régóta a 4-3-3 formációban játszik, függetlenül az ellenféltől, és az automatizmus megvan náluk. Van egy tervünk, és reméljük, meg is tudjuk valósítani.

... Luis Enriquéről és a spanyolokról: Nagyon tiszteletm Luis Enriquét. Pár alkalommal már találkoztunk, és mindig jó volt vele beszélni. Fiatal csapata van, hatalmas tehetséggel rendelkező játékosokkal. A csapat tagjai nagyon jól ismerik egymást, összeszoktak, és Sergio Busquets személyében van egy olyan játékosuk, aki a csapat szíve. Az a minőség, amit a fiatal Pedri és Gavi megmutatott, igazán fantasztikus. Mindketten nagyon jó képzést kaptak, és nagyon jól fejlődtek a Barcelonánál. Várjuk a vasárnapi meccset.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet