Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Herbert Hainer és Oliver Kahn átadta a részvétnyilvánító könyvet Uschi Müllernek

Tisztelgés Gerd Müller előtt a szurkolók nevében: az Allianz Aréna, amelyet az FC Augsburg elleni 1-0-s győzelem alkalmával végre ismét 75 ezer néző töltött meg, tökéletes helyszín volt arra, hogy Herbert Hainer elnök és Oliver Kahn vezérigazgató átadja Uschi Müllernek az FC Bayern család részvétnyilvánító könyvét az egyedülálló csatár tiszteletére.

A bekötött kiadásban a társak és szurkolók búcsúztató üdvözleteit, valamint üzeneteket tartalmaz, amelyek a világ minden tájáról digitálisan jutottak el a klubhoz. A világszerte tapasztalt visszhang méltó volt Gerd Müller emlékéhez: 132 országból összesen több mint 34 000 szurkoló élt a lehetőséggel, hogy személyesen is elbúcsúzzon a "Bombázó"-tól.

Herbert Hainer elnök: A hatalmas, világméretű visszhang egyértelműen bizonyítja, hogy Gerd Müller milyen sokat jelentett az embereknek. A részvétnyilvánító könyvet az FC Bayern családunk különleges családi albumának szánjuk, különösen Gerd számára, egy egyedülálló személyiség emlékére.

Oliver Kahn vezérigazgató: Az FC Bayern történetének összes szereplője közül Gerd Müller különleges módon emelkedik ki. Nagy örömünkre szolgál, hogy a szurkolók nevében átadhatjuk ezt a részvétnyilvánító könyvet Uschi Müllernek. Gerd Müller örökké a szívünkben él.

 

Miután Gerd Müller régi csapattársai, Franz Beckenbauer, Uli Hoeneß, Karl-Heinz Rummenigge, valamint Herbert Hainer, Oliver Kahn és Hasan Salihamidžić sportért felelős elnökségi tag kezdte a köszöntőt, az FCB egykori támadója, Giovane Elber az elsők között írta alá ("Kedves Gerd, köszönöm az együtt töltött időt és a tanácsaidat - nyugodj békében, barátom!"), és a kapusbálvány Sepp Maier is érzelmes búcsút vett csapattársától: "Sokmindent köszönhetünk a mi drága Gerdünknek. Mindannyian boldogok vagyunk, hogy olyan játékosunk és pajtásunk volt, aki még ma is páratlan. Halhatatlan marad. Köszönjük, kedves Gerd a Veled eltöltött sok nagyszerű évet!"

A digitális részvétnyilvánításhoz a pályán kívül is hozzászóltak. Dr. Edmund Stoiber, az adminisztratív tanácsadó testület elnöke a következőket írta: "Gerd Müller volt a legjobb csatár, akit Németország valaha is látott. A kezdetektől, 1964-től kezdve lenyűgözve követtem a mérkőzéseit. Egy világsztár, mindenféle külsőségek nélkül. Egy igazi példakép!" Dieter Reiter, München város polgármestere, aki szintén tagja a közigazgatási tanácsadó testületnek, hozzátette: "Kedves Gerd Müller, soha nem lesz még egy olyan sikeres csatár, mint te voltál - és a sikereid ellenére sosem szálltál el, soha nem volt benned arrogancia. Egyszerűen egyedülálló!" Dorothee Bär, az igazgatási tanácsadó testület társelnöke megjegyezte: "Nyugodj békében, kedves Gerd. Köszönök mindent!"

A Gerd Müllerhez szóló üzenetek olyan messziről érkeztek, mint Albánia, Jamaica, Szíria, Vietnam és Dél-Afrika - világszerte tisztelegtek egy egyedülálló FC Bayern-legenda előtt.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet