Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Ami az FC Bayern ellen szól

Az FC Bayern nem igazán halad előre a szerződésesek meghosszabbítása terén Manuel Neuerrel, Thomas Müllerrel, Serge Gnabryval és Robert Lewandowskival. Vajon a rekordbajnokot a legjobban teljesítők elvesztése fenyegeti?

Manuel Neuer? Gerard Moreno kis híján megszerezte a második spanyol gólt is 0:1-nél az FC Bayern Villarreal elleni meccsén. Thomas Müller? A negyeddöntő első mérkőzésén egyszerűen semmi sem ment neki. Serge Gnabry? Gyengén játszott. Robert Lewandowski? Csak 29 labdaérintése volt. A fergeteges Estadio de la Cerámica-ban lejátszott mérkőzés után mindhárom támadó 5-ös osztályzatot kapott, Neuer pedig 4-est.

"Túl sok tapasztalt játékos fordul el Julian Nagelsmann-tól" - elemezte az olasz Gazzetta dello Sport. A tapasztalt játékosok között kétségtelenül ott szerepel Neuer, Müller és Lewandowski.

Feltűnő: sem a három veterán, sem Gnabry nem hosszabbította meg még a szerződését Münchenben (2023-nál tovább). Valóban téma lenne az átigazolás? A t-online utánajárt, hogy ki mehet – és ki marad biztosan.

A Bayern sztárja, Neuer a Tegernsee-t képzeli el otthonául

Manuel Neuer

A Bayern trénere úgy véli, nem a pénzen kellene múlnia: "Senkit sem fenyeget pénzügyi tönkremenetel." Julian Nagelsmann ezze a mondattal valószínűleg az erős pénzügyi versenyre utalhatott Angliával, Spanyolországgal és Párizzsal szemben. Egy másik klub esetleg lecsapna a 36 éves kapusra? Az új otthona iránti lelkesedés egyértelműen ez ellen szól.

"Óriási szenvedéllyel van a hegyek és a természet iránt. Gyakran van kint a Valepp-völgyben túrabakancsban vagy kerékpárral" - mondta Johannes Rabl, Neuer közeli barátja a t-online-on nemrég. A futballsztár a vendéglőssel közösen négymillió euróért szeretne felújítani egy régi erdészházat a Mangfall-hegységben, nem messze a Tegernsee tótól, ahol lakik. "Ez nem üzletről szól számunkra, de jól mutatja a régió iránti szenvedélyét" – magyarázta Rabl. Az igen költséges és időigényes szívügyének a megvalósításához azonban a Bayern sztárjának a helyszínen kell lennie. Nem csak ez, de ez is valószínűtlenné teszi a változást

Müller 'Bayern-legenda' státusz előtt áll

Thomas Müller

A Bajnokok Ligájában az RB Salzburg elleni bravúros 7-1-es győzelmet leszámítva a világbajnok legutóbbi nyolc meccsén mindössze egy gólt és két gólpasszt jegyzett. Ha Müllernek, aki egy kulcsfigurája a Bayern-nek nem megy, döcög az egész csapat, ami a szezon második felében tizenegy Bundesliga-mérkőzésből mindössze hetet nyert csak meg. Ehhez jön még a szerencsés 1-1 a Bajnokok Ligájában a Salzburg ellen és a riasztó a 0-1 az FC Villarreal vendégeként is. Legutóbb a maradására vonatkozóan még nyitva hagyott mindent.

"A klub és mi, a játékosok mindig egy bizonyos cserélődésben vagyunk" – magyarázta, és ezzel elültette a bogarat mindenki fülében: "A kérdés mindig az, hogy mennyire intenzív a kapcsolat – itt logikusan elválik a búza a pelyvától, függetlenül attól, hogy az időjárásról vagy a szerződésben foglalt valós dolgokról beszélünk."

Müllerre ugyanaz vonatkozik, mint Neuerre: A 32 éves támadó Felső-Bajorország legmélyén lakik. Weilheimben született, Pähl am Ammersee-ben nőtt fel, feleségével, Lisával évek óta él az idilli Otterfingben a Starnberg-tó közelében, kilátással az Alpokra és a ménessel. További azonosítás nem lehetséges. Ő egy váltással a legenda státuszát veszélyeztetné a Bayern Münchennél.

David Alaba Madridba csábítaná barátját

Serge Gnabry

Az ex-főnök, Karl-Heinz Rummenigge négymillió euróra tette a nézők nélküli hazai meccsek okozta veszteséget a koronajárvány alatt. Herbert Hainer klubelnök 2021 nyarán 150 millió eurós árbevétel-kiesésről beszélt. A novemberi közgyűlésen pedig a vezetők kifejtették, hogy 26,9 millió euróval kevesebb van a lekötött betétszámlán (209 millió euró). A futballóriásnak pedig költségvetést kell készítenie. A Sky nemrég kiszámolta, hogy a münchenieknek csak Neuerre, Müllerre és Lewandowskira 150 millió eurót kellene költeniük.

A "Sport Bild" most arról számolt be, hogy a Bayern Gnabry eladását tervezi, hacsak nem tudnak hosszabbítani hamarosan. David Alaba (Real Madrid), Niklas Süle (BVB) és talán Corentin Tolisso (lejáró szerződés) után egy újabb sztár ingyen eligazolását mindenképpen el kell kerülni. Médiaértesülések szerint Alaba, Gnabry jó haverja intenzíven kampányol egy váltás mellett a madridiakhoz. Sőt: a 26 éves sváb állítólag többször is meglátogatta a 29 éves osztrákot a spanyol fővárosban. Több fizetés. Új város. Újból együtt focizhat a haverral. Gnabry távozása nagyon is lehetséges.

Lewandowskit irritálja Hasan Salihamidzic?

Robert Lewandowski

Hasan Salihamidzic munkásságáról heves vita folyik a müncheni futballbárokban. Amikor a sportigazgató a Sky-on megerősítette, hogy a klub feltétlenül meg akarja tartani Lewandowskit, ő ugyanazon az állomáson azt mondta: "Ezt most először hallom." A lengyel szupercsatár nem érzi úgy, hogy hűséggel tartozik az FC Bayern-nek.

A 33 éves játékos mindent elért már a bajorokkal. A spanyol "Sport" szerint az FC Barcelonának négyéves szerződést kellene ajánlania neki. Lewandowski ügynöke, Pini Zahivi, nem mellesleg Joan Laporta, a Barca elnökének barátjának számít. A "Bild" és a "Sport Bild" értesülései szerint a müncheniek csak még egy évvel, 2024-ig szeretnék meghosszabbítani a szerződést. Az "AS" ismét a Real Madridban látja a gólkirályt, ahol "egy álmát valósíthatta meg". Bundesliga helyett Spanyolország? Minél tovább húzódnak a tárgyalások, annál valószínűbb ez a forgatókönyv.

 

 

 

Fordította: Pintér Kristóf

Forrás: spox.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet