Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

A kiváló Gerd Müller és Karl-Heinz Rummenigge

Nagy megtiszteltetés a Bayern számára, hogy két ilyen fantasztikus karrier köthető a klubhoz - hangzott el ez a mondat a 2021-es Bajor Sportdíj átadó gálán, ahol olyan személyeket díjaznak, akik teljesítményükkel kivívták a Bajor állam elismerését.

A gálán természetesen a Bayern München is érdekelt volt: Gerd Müllert egy nagyon megható ceremóniát követően posztumusz életmű díjjal tüntették ki (az alábbi jogcímen: Egy pillanat az örökkévalóságnak). Karl-Heinz Rummenigge munkáját is díjazták az este folyamán, aki szintén életmű díjat vehetett át. Több egykori Bayern legenda is beszédet mondott a gálán.

Breitner: Gerd boldoggát tudta tenni az embereket

Ki ne ismerné Gerd Müllert, a "nemzet bombázóját", aki 1974-ben világbajnokságot nyert? Előző héten szerdán lett volna 76 éves, idén augusztus 15-én hosszú betegség után távozott az élők sorából. Gerd Müller életműdíját szimbolikusan régi harcostársa, Paul Breitner vette át, amit egy beszédet követően átadott Müller feleségének. "Gerd olyan képességekkel rendelkezett, amivel kevesen, bárkit boldoggát tudott tenni. Minden téren megemelem előtte a kalapomat."

Rummenigge kitüntetése is a megbecsülést szimbolizálja

Rummenigge játékos karrierje során szintén világklasszis játékos volt, kétszeres kupagyőztesek kupája győztes, 1980-ban Európa bajnok, 1980-ban és 1981-ben az év labdarúgójává választották. Aktív karrierjét követően a Bayern alelnöke lett, majd 2002-től tagja a legfőbb vezetőségnek is. A tavalyi év folyamán azonban bejelentette visszavonulását, és a helyét átadta a vezetőségben egy korábbi klasszisnak, Oliver Kahnnak.

Hoeneß: Rummenigge mindig nagyszerű munkát végzett

Rummenigge kapcsán Uli Hoeneß volt az, aki dicshimnuszokat zengett a korábbi legendáról: "Karl rengeteget tett azért, hogy ma úgy beszélhetünk a Bayern Münchenről, mint Európa egyik legnagyobb klubja. Az, hogy a pénzügyi nehézségek elkerültek minket, nagyrészt neki köszönhető. Ha Karl játékosként, alelnökként, majd a vezetőség tagjaként nem végzi ilyen fantasztikusan a munkáját, mint tette, akkor a Bayern ma sehol sem tartana."

Az esemény végén Rummenigge is kifejezte köszönetét a Bayernnek

"1974-ben érkeztem Münchenbe, ekkor egy két éves szerződést írtam alá. Aztán ebből a két évből lett 5 évtized, egészen csodálatos. Nagyon hálás vagyok a Bayern Münchennek mindenért, de legfőképpen azért a bizalomért, amit kaptam tőlük."

 

 

 

Fordította: Burai Patrik

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet