Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Öt adat és öt tény a Borussia Mönchengladbach elleni kupamérkőzéséről

A német foci egy igazi klasszikusa következik! Az FC Bayern szerdán (20:45) a Borussia Mönchengladbachnál vendégeskedik a DFB kupa második fordulójában.

Nézzük meg, hogy milyen adatok alapján gondolhatjuk azt, hogy izgalmas összecsapás elé nézünk és milyen újabb mérföldökhöz érkezett Robert Lewandowski.

1. Tökéletes mérleg az FCB számára

Az eddigi utolsó kupapárharcban (elődöntő 2012 márciusában) az FCB 4:2-re nyert büntetőkkel

Az FC Bayern és a Borussia Mönchengladbach eddig hatszor találkozott egymással a DFB-kupában (plusz egy újra játszás az 1987/88-as szezonban). A végén mindig a müncheni együttes került ki győztesen.

2. Hosszabbítás specialisták

Általában nagyon szoros mérkőzések voltak. A csikók és a rekordbajnok korábbi hét kupamérkőzéséből öt hosszabbításba torkollott. Kétszer a büntetőpárbaj döntött - először az 1984-es döntőben és az eddigi utolsó találkozón a 2011/12-es elődöntőben. A Bayern csak egyszer nyert kétgólos különbséggel (a 2007/08-as szezon 2. fordulójában). Vajon szerdán is hasonló izgalmak elé nézünk?

3. Lewandowski újabb mérföldkő előtt

Az FCB gólvágója, Robert Lewandowski az 50-ik kupamérkőzését játssza a DFB-kupában. Egy szerzett góllal elérheti a 40 gólját a sorozatban. A Bundesliga alapítása óta ez csak négy játékosnak sikerült: Manfred Burgsmüller (40), Klaus Fischer (46), Dieter Müller (48) és Gerd Müller (78).

4. Nehéz idegenbeli feladat

Az idei Bundesliga-nyitányon 1-1-es döntetlen született a Borussia-Parkban

Az FC Bayern a Borussia-Park legutóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni (5:1 2019 márciusában). Ehhez képest a legutóbbi találkozókon három vereség és a legutóbbi augusztusi összecsapáson 1-1-es döntetlen volt a mérleg. Ami viszont a Bayern továbbjutása mellett szól, hogy a Mönchengladbach az utolsó négy hazai meccsén mindig kiesett a kupában.

5. Az FCB góllövő kedvében van

Az első augusztusi kupa fordulóban 12:0-s győzelmet aratott a Bremer SV otthonában. Eric Maxim Choupo-Moting négy gólt szerzett

A Bayern 12:0-ás győzelme a Bremer SV otthonában az első fordulóban a klub történetének második legmagasabb kupagyőzelme volt és egyben a 2004/05-ös szezon óta (1. FC Kaiserslautern 15:0 az FC Schönberg 95 otthonában) a legnagyobb arányú győzelem is. Az FCB ebben a szezonban a többi versenysorozatban is extrém góllövő kedvében van az. Az eddigi 14 tétmérkőzésen a müncheniek tizenkétszer lőttek három vagy több gólt, és eddig összesen nem kevesebb, mint 60 gólt szereztek.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet