Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Nagelsmann a Gladbach-mérlőzés előtt: Nem lesz könnyű feladat

Szerda este ismét egy újabb mérkőzés, ezúttal a Német Kupában, ahol a Borussia Mönchengladbach vendégeként lép pályára az Bayern München.

Julian Nagelsmann ezúttal online vett részt a sajtótájékoztatón, és beszélt arról, hogyan készítette fel csapatát a párharcra, mit vár az ellenféltől, és természetesen az egészségi állapotáról is.

Julian Nagelsmann …

… az egészségi állapotáról: Köszönöm, eddig jól vagyok. Minden rendben van. Sajnos Gladbachba nem leszek ott, még mindig karanténban vagyok otthon. Csütörtökön lesz a következő tesztem. Tegnap volt egy tesztem, de sajnos nem volt elég, hogy a csapattal tarthassak. A teszteken múlik, ez az első pont, a második pedig, hogy már a pozitív teszt előtt meg voltam fázva. Remélem, csütörtökön másképp néz majd ki a dolog. Megfelelően táplálkozom és a lehetőségekhez mérten igyekszem a szervezetemnek erőt adni, hogy a vírusterheltséget csökkentsem és hamarosan elhagyhassam a karantént.

De egyáltalán nem unatkozom, sok meccsünk van, amire felkészülök. Ugyanazokat a dolgokat csinálom, amiket az irodában is tennék. Az egyetlen, ami kimarad, az edzések a pályán és a személyes beszélgetések. De az elmúlt napokban sokat telefonáltam. A modern technológiának köszönhetően sok minden lehetséges, de nem az a típus vagyok, aki szívesen ücsörög, inkább közelebb lennék.

… a csapatról: Mindenki egészséges, mindenkire számíthatunk. Phonzie, Leon  visszatértek és Lucival is minden rendben. Természetesen sok olyan játékosunk van, mint Josh, Manu vagy Lewy, akiket folyamatosan lecserélünk vagy vigyázunk a terhelés miatt.

… az ellenfélről, a Gladbachról: Kicsit fura, mert nem a kívánt eredményt érik el. Főként az offenzívában nagyon jó fizikummal és gyorsasággal rendelkeznek, ezt a legutóbbi meccsen meg is mutatták. Rengeteg kontrát teremtenek, de jól is nyomnak és van egy jó tervük. Nem lesz könnyű feladat. Még ha Adi Hütter be is váltja fenyegetését, és megkíméli egy-két sztárjátékosát, a Gladbach erős. Ez a legnehezebb feladat a Kupában, ha a többi párosítást nézzük.

… Lucas Hernándezről: Mindenekelőtt, ez magánügy. Most nincs más információm, mint hogy tudok vele tervezni. Én sem ismerek minden részletet, hogy mit mond a spanyol bíróság. Minden más magánügy, és remélhetőleg ezen a szinten is oldódik meg a dolog úgy, hogy továbbra is tervezni tudjak vele. Nem beszéltem vele, de nem kelti bennem azt a benyomást, hogy valami akadályozná őt, vagy hogy problémái lennének. Meggyőződésem, hogy holnap jó meccset fog játszani.

… arról, hogy Uli Hoeneß dicsérte a Bayern játékát: Örülök, ha a lelátón szép mérkőzéseket lát. Sokszor hangsúlyoztam, Ulitól teljesen függetlenül, hogy hiszek abban, hogy a futball egy szórakoztató sport. A Bayern ezt évek óta jól csinálja, és jelenleg is jól állunk. Végül is a gólok a habot jelentik a tortán a futball számára, és ez a lényeg.

… Kingsley Comanról: Gyakran elmondtam már, hogy King nagyszerű személyiség, akivel szívesen dolgozom együtt. Szerencsére ismét egészséges, és véleményem szerint egyike a legjobb szélsőknek a világon. Még sok évig dolgoznék vele együtt, mert játékosként és emberként is hihetetlenül nagyra értékelem.

Minden szélsőnk remek formában van, és megpróbálunk mindenkinek játékidőt adni, a terhelést figyelembe véve. De ez nem olyan egyszerű, és ezt nem mindenki érti meg, és ezt is megértem. A másik lehetőség, hogy mindenkit hagyunk játszani. Meglátjuk, hogy döntünk.

… a "home office-ban tartott edzésekről":  A csapat nagyon jó, ez nem kérdés, de van egy kiváló edzői stábom is, akik pontosan tudják, mi az elképzelésem. Minden csapatnak szüksége van egy edzőre, néha többre, néha kevesebbre. Ennek ellenére mindig vannak pillanatok, amikor be lehet avatkozni, és ez nem fog változni. Hoztak nekem egy taktikai- és egy flipcharttáblát is. Azt is elmondták, hogyan vegyem fel magam. Őszinte leszek, a technikai részről fogalmam sem volt előtte. Berendeztem itthon egy sarkot magamnak.

Tehát nem sokban különbözik attól, mint amikor fizikailag is jelen vagyok. De örülök, ha ismét ott lehetek majd, az teljesen más.

… az oltásról: Az oltással kapcsolatban elmondtam már a véleményem. De mindig fontos, hogy legyenek vélemények, és ezeket elfogadják, ez a demokrácia. Én a védőoltás mellett vagyok, de mindenki saját maga dönt arról, beoltatja-e magát vagy sem.

 

 

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet