Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

A Benfica volt fő játékosmegfigyelője szerint Tiago Dantas már évek óta Hansi Flick látókörében van

Az átigazolási időszak végén az FC Bayern egy ötödik játékost is megszerzett: Tiago Dantast. A tehetséges középpályás a Benficától érkezett, és hosszú ideje szerepel Hansi Flick kívánságlistáján.

Hansi Flick munkájának egyértelmű nyoma van. Nyilatkozatai a média részére egyértelműek, ellentmondás nélkül válaszol a kérdésekre és célokat fogalmaz meg, kihívás elé állítja a csapatot és néha a sportvezetést is. Semmit sem hagy a véletlenre a futballpályán, minden egyes folyamatot alaposan megvizsgál és megbizonyosodik arról, hogy minden játékos azonosul a szerepével.

Amikor Thiago elhagyta a Bayernt és Liverpoolba költözött, akkor ő és az ezért felelősök tudták, hogy olyan játékost kell találni, aki hozzá hasonló játékstílust képvisel. A választás Marc Rocára esett, aki hátulról tervezi a játékot, és minden olyan képességgel rendelkezik, hogy kompenzálja Thiago elvesztését Joshua Kimmich-kel együtt, aki jelenleg a játékirányító szerepét tölti be.

De ez még nem minden: Míg három másik játékost, Eric Maxim Choupo-Motingot, Bouna Sarrt és Douglas Costa-t is szerződtették, egy másik név is megjelent, akivel a jövőben terveznek - Tiago Dantas.

A 19 éves középpályást hivatalosan kölcsönbe adta a Benfica a rekordbajnok második csapatának, azonban a Record című portugál napilap szerint a szerződés tartalmaz egy nyolcmillió eurós vételi opciót is. (bár ezt sem a Benfica, sem az FC Bayern nem erősítette meg hivatalosan). A Miasanrot Bayern blog írása szerint Dantast a jövő nagy reménységének tartják.

Az amatőrökön keresztül Dantasnak fel kell hívnia magára a szakemberek figyelmét és néhány év múlva akár pótolhatja a Thiago által hátrahagyott űrt. José Boto, a Shakhtar Donetsk jelenlegi fő játékosmegfigyelő és a Benfica volt fő játékosmegfigyelője a portugál Sport TV-nek elmondta, hogy Hansi Flick listáján már régóta szerepelt a fiatal tehetség: "Régóta ismerem a Bayern edzőjét. Körülbelül hat évvel ezelőtt meghívtuk egy előadásra. Ugyanakkor volt egy torna, és látta, ahogy Tiago Dantas játszik. Azóta rajong a srácért, és folyamatosan kérdezett róla.”

Ez a történet egybeesik a Spox és a Goal információival, miszerint állítólag Dantas "Flick kifejezett kérésére" érkezett az FC Bayernbe. Ez alátámasztja az egyesületen belüli befolyását, tiszta gondolkodását és cselekvését, amely őt jellemzi 2019 novemberi hivatalba lépése óta.

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: 90min

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet