Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Salihamidzic: Vonzó és sikeres futballt akarunk játszani

"A vezetőség jó kapcsolatot ápol a csapattanáccsal, sok ötletet cserélünk. De nem a keret kialakításáról."

Salihamidžić arról a pletykáról, miszerint a csapat nagymértékben befolyásolta Costa leigazolását: Ez egy mese csak. A Bayernnél a feladatok évtizedek óta egyértelműen le vannak osztva: a csapat futballozik, a menedzsment gondoskodik a játékoskeretről. A játékoskeret megtervezése nem a csapat munkája.

Douglas Costa-ról: Neki köszönhetően még erősebbek vagyunk a széleken, mint az előző szezonban. Most négy különböző profilú játékosunk van, akik nagyon technikásak. Ez kiszámíthatatlanná tesz bennünket.

A Bayern átigazolásairól: Elégedettek vagyunk. A szoros menetrend és sok játékos elvesztése az előző szezonhoz képest szükségessé tette a keret bővítését mind a minőség, mind a mélység szempontjából. Néhányan elfelejtették azt is, hogy Nübel, Kouassi és Sané leigazolását már bebiztosítottuk már júliusig.

Arról, hogy sok átigazolást hagyott az átigazolási időszak legvégére: Mindent elvégeztünk azért, hogy ismét sikeresek lehessünk a Bajnokok Ligájában. Nem akartuk, hogy az érkező, vagy távozó játékosokról szóló pletykák terheljék a csapatot. Az FC Bayern nem megy bele átigazolási őrültségekbe. A klub vonzó és sikeres futballt szeretne bemutatni, ésszerű átigazolási árak mellett a szurkolóinak.

Marc Roca-ról: Erős mentalitással és nagy motivációval rendelkezik. Marc jó munkát fog végezni. Remek futballista, jó passzjátékkal. Még mindig fiatal, kell még fejlődnie és meg kell értenie a futballunkat.

Bouna Sarrról: Régóta figyeljük. Kiváló futballista, gyors, agresszív és mozgékony. Felélénkítheti a játékunkat. Ha a legjobb tudása szerint játszik, nagyon sokat segíthet nekünk.

Zirkzee-ről: Marad, fejlődik és tanul. Most Joshua-nak be kell mutatnia, hogy megfelelő mentalitása, hozzáállása van. Tudja, mit várnak el tőle, ha képes kezelni a nyomást, akkor játszani is fog.

Tiago Dantas-ról és Rémy Vita-ról: Először a második csapatban fognak játszani. És mint minden játékosnak a második csapatunknál, nekik is meg lesz a lehetőségük, hogy bekerüljenek az első csapatba, amennyiben jól teljesítenek.

Hansi Flick kívánságának teljesítéséről, minden pozíció bebiztosításáról: Ez nem csak az edző kívánságairól szól. Ez mindannyiunkról, az egész klubról szól, a közös célok eléréséről. Vonzó és sikeres futballt akarunk játszani, és el kell érnünk a lehető legtöbbet ebben a szezonban is. Ez a csapatmunka.

 

Fordította: Orosz Dániel

Forrás: kicker

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet