Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Alphonso Davies reagál a Német Szuperkupa győzelemre és fejlődésére Hansi Flick alatt a Bayernben

Phonzie-t lehetetlenség nem szeretni.

Mostanra Alphonso Davies egy olyan játékos, akit nem szükséges bemutatni. A 19 éves balhátvéd a Bayern München egyik legmeghatározóbb játékosává vált, és kétségtelenül az egyik legnagyobb feltörekvő tehetsége a világfutballnak, Európáról nem is beszélve.

A Bayern 3-2-es Borussia Dortmund elleni diadala után a Német Szuperkupában, Davies leült a „Hétközi interjúk" szekcióra, hogy beszéljen a győzelemről, a Dortmunddal való versengésről és arról, hogy mennyire nőtt bele a szerepkörébe Hansi Flick irányítása alatt.

A Német Szuperkupa az ötödik trófea volt, amelyet a Bayern 2020-ban megnyert az UEFA Szuperkupa, a Bajnokok Ligája, a Német Kupa és Bundesliga címek mellett. Egyszerűen fogalmazva, hatalmas év volt ez Flickkel még úgy is, hogy két hónapig nem futballoztak a koronavírus-járvány csúcspontja alatt. Annak ellenére, hogy a hét elején megszerezték az év ötödik trófeáját a Dortmund legyőzésével, Davies szerint a csapat sikeréhsége még mindig a csúcson van.

"A kemény munka ebben a csapatban kiváló minőségben zajlik," - mondta Davies. „Annak ellenére, hogy megnyertük ezeket a trófeákat, egyre többet akarunk, és minden egyes alkalommal, amikor a pályára lépünk, meg akarjuk mutatni, hogy focizni és meccseket nyerni vagyunk ott. Ezt csináljuk, és örülünk, hogy megnyerhettük ezeket a címeket.”

Mindamellett, hogy hetekkel a vége előtt megnyerte a bajnokságot a Bayern ebben a szezonban, a Dortmund és az RB Leipzig fenyegetése mindig ott volt és nyomást gyakorolt a csapatra. Különösen a Dortmund erősödött jelentősen az elmúlt két átigazolási időszakban. Természetesen a Bayernnek még mindig kétszer kell játszania velük a bajnokságban, és Davies elismeri, hogy mindig ott lesznek azért, hogy felvegyék a versenyt és fej-fej mellett küzdjenek a Bayennel a bajnoki címért:

"A Dortmund egy nagyon jó, fiatal csapat, és mi is" - mondta Davies. „Valahányszor a Dortmunddal játszunk, az mindig jó játékot, szoros és nehéz meccset hoz. Tegnap sem volt egyszerű ellenük, és örülök, hogy győzelmet arattunk."

Davies azt is elmondta, hogy a Dortmund néhány fiataja, például Jadon Sancho, Erling Haaland és Giovanni Reyna különösen izgalmas játékosok, és részben képviselik a Bundesliga jövőjét.

"Ezek a játékosok nagyszerűek" - mondta Davies a trióról. "Van egy nagyon jó fiatal bagázs, tele fiatal játékosokkal, ők a Bundesliga jövője."

Daviesnek rövid időbe telt, amíg beilleszkedett a Bayern mindennapjaiba, de nagyon kemény munkát végzett, mint a klub elsőszámú balhátvédje Hansi Flick irányítása alatt. Davies elmondta Flickről, hogy az egyik eleme annak, amiért olyan hatékony és sikeres vezetőként az, hogy készségesen és odaadóan időt szán arra, hogy beszéljen a csapat összes játékosával, különösen néhány fiatalabb játékossal, például Daviesszel.

"Kiváló mentor, és beszélget a játékosaival, különösen a fiatal játékosaival" - mondta Davies az edzőjéről. „Azt akarja, hogy mindenki boldoguljon ebben a klubban, és hogy ő legyen a menedzser, mindenkinek érdeke az egyesületben. Ő egy földhözragadt fickó, és egykor játékos volt, így tudja, min megyünk keresztül és milyen nehéz ezt a játékot játszani, különösen a mostani ütemezéssel. Háromnaponta meccsek vannak, és ez nem könnyű. Igazi áldás, hogy minden játékos számíthat rá.”

Davies azt is elmondta, hogy sok inspirációt merít csapattársaiból és a lengyel csillag, Robert Lewandowskiból. A gólgyáros 9-es szerinte olyasvalaki, aki mindig arra ösztönzi, hogy fenntartsa azt a mentalitást, hogy a pályán minden szempontból mindig jobb akar lenni.

„Lewandowski az a srác, aki szórakozásból szerez gólokat, és remek játékos. A legtöbbünket idegesítette, hogy idén nem ő nyerte meg az Aranylabdát, mert lemondták” -jegyezte meg Davies. „Ez az év az ő éve volt, mert mindent megnyert, amit klubszinten lehetséges, emellett ő volt a gólkirály és a legjobb játékos. Amit eltanultam tőle, az a mentalitása és az akarata, hogy mindig dolgozik a jobbá válásért, a gólokért és a csapat győzelméért."

 

Fordította: Rácz Norbert

Forrás: bavarianfootballworks.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet