Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Löw: A játékosok egészsége a legfontosabb

A mai, Törökország elleni mérkőzés előtti utolsó edzés előtt Joachim Löw mellett Julian Brandt és Kai Havertz vettek részt a keddi sajtótájékoztatón.

 

Joachim Löw...
... a Törökország elleni kezdőcsapatról: Amikor meghívom a játékosokat a keretbe, van rá ésszerű remény, hogy ők játszani is fognak. A felállásról még ezután döntünk az edzőimmel, mert még hétfőn sem volt itt minden játékos. Kedden volt az első közös edzésünk. A kapusokkal már beszéltem, Bernd Leno kezd. Emre Can, Matthias Ginter, Antonio Rüdiger és Julian Draxler olyan játékosok, akik már régóta köztünk vannak, nekik kell a fiatal játékosokat irányítaniuk, nagyobb felelősséget átvállalniuk. Kai Havertz olyan játékos, aki technikában nagyon jó nekünk, ő is játszott már néhány mérkőzést. Holnap mindenképpen kezdeni fog. Julian Draxler előző szezonja nem volt kielégítő, de most már változott a helyzet, és rendszeresen játszik. Nagyon tehetséges, klasszis. Holnap ő lesz a csapatkapitány, a Konföderációs Kupa során ezzel már jó tapasztalataink voltak.
Julian Brandt is kezd holnap, mert bízok benne. Hihetetlen adottságokkal és képességekkel rendelkezik. Egy olyan játékos típus, aki nekem személy szerint kifejezetten tetszik. Mindig meg fogja kapni a bizalmat tőlem.

... személyi kérdésekről: Amikor beszélünk a játékosokkal, érezhető, hogy jobb formában és ritmusban vannak, mint szeptemberben. Ez most segít nekünk októberben. Szeptemberben teljesen más volt a helyzet.
Toni Rüdiger csak kedd reggel érkezett, ő kérte, hogy egy nappal később maradhasson Londonban. Timo Wernerre még különböző tesztek várnak, influenzaszerű tünetei vannak. Eredményeket még nem tudunk, de amint meglesznek, mérlegelünk, hogy elutazzon-e.
A Bayern és a Leipzig játékosai kedden este érkeztek, és Toni Kroos is. Utóbbi játéka a Nemzetek Ligája mérkőzéseken még nem biztos, meglátjuk, hogy a csütörtöki edzésen bevethető lesz-e.

... a menetelésről a jövő év felé: A jövő évi tornára vezető úton különböző szintek vannak, számomra és a csapat számára is. Sport szempontjából az edzések jobbak lennének, de most a mérkőzéseket kell felhasználnunk, melyek azért vannak, hogy lássuk, mely játékosok erősíthetik a kezdőcsapatunkat és a keretünket a közeljövőben. A játékosoknak pedig egy lehetőség, hogy felhívják a figyelmet magukra.  Ki hogyan és milyen állapotban mutatja ezt meg? Miként tudja megoldani a feladatokat, melyek elé állítjuk őt? Ezeken a mérkőzéseken kell jó formát mutatniuk. Ez gyakran nem egyszerű.
2018 óta sok mérkőzésen nagyon jól megvalósítottunk néhány dolgot. Viszont vannak dolgok, melyeken még dolgoznunk kell. A szeptemberi mérkőzéseken alapvetően sok dologgal meg voltam elégedve, de nem az eredménnyel. Sok dolgot jól csinálunk, de végül azt tapasztaltuk, nem mindig azt az eredményt kaptuk, amire vágytunk.
A játék kontrollálása, szervezettsége, hatékonyság – ezt 90 percen keresztül kell teljesítenünk. Akkor szinte bármely csapatot megverhetjük. Az optimalizálásról van szó, és nem arról, hogy másképp csináljunk dolgokat. Ha néhány területen néhány százalékkal többet adunk bele, akkor biztosan jók és nehezen legyőzhetők leszünk.

... a nagy leterheltségről az elkövetkezendő hónapokban: Volt egy hosszú szünetünk, majd különböző időszakok egyéni edzésekkel, kis csoportokban, majd az egész csapattal, és a mérkőzések. Láthatjuk, néhány játékos sérült is. A játékosok egészsége a legfontosabb. Az ősz előttünk áll, és egyensúlyoznunk kell a trükkös helyzetek megoldása érdekében. Most jönnek azok a hetek, amikor non-stop mérkőzések lesznek. A játékosoktól elvárják, hogy minden mérkőzésen teljesítsenek, és ez a játékosoknak nagy és szokatlan terhelést jelent. Még soha nem volt ilyen szezon korábban. Biztosítanunk kell, hogy a játékosok hosszútávon egészségesek és teljesítő képesek legyenek. Meg kell tanulnunk a felosztást, így a játékosok magas szinten tudják tartani a teljesítményszintjüket. Különben jövőre nem lesz okunk az örömre.

... azokról a játékosokról a keretben, akik a klubjuknál nem játszanak rendszeresen: Játékosok, mint Nico Schulz vagy Julian Brandt most nem játszanak rendszeresen. De most októbertől sok mérkőzésen a rotációban lesznek, így lesz játékgyakorlatuk. Mo Dahoud és Brandt olyan játékosok, akiké a jövő. Schulz a Nemzetek Ligájában nagyon fontos játékos volt. Aztán megsérült. Jót tesz neki, ha egy mérkőzést végigjátszhat. Fontos, hogy velünk legyen és megvethesse a lábát. A jövőt egy egészséges Nico Schulzra építem. Dahoud, Brandt, Nadiem Amiri a klubjaiknál fontos szerepet tölthetnek majd be. A tehetségük megvan hozzá. Nálunk önbizalmat szerezhetnek, megmutathatják maguknak és a klubjaiknak is.

... a keret új és fiatal játékosairól: Az újaknak tovább kell adnunk a játékfilozófiánkat. A felkészülés során megoldásokat kell adnunk nekik az ellenfelet tekintve: hogyan akarjuk kialakítani a játékunkat? Az edzésen kell körvonalazódnia, mit akarunk szerdán majd csinálni. Az, hogy az újak hibázhatnak, az világos. Bátorságot kell adnunk nekik. A legjobban ez a gyakorlatban valósul meg. Ha megértik a rendszerünket, könnyen tudják alkalmazni. Az edzések segítik a játékosokat, a csapatot. Ebből egy nem elég. Rögtön egy közös edzés után nem várható el, hogy minden működjön. A legjobbat kell kihoznunk belőle, és a végén meglátjuk, hogy sikerült a megvalósítás.

... Antonio Rüdiger helyzetéről az FC Chelseanél: Tonival állandó kapcsolatban állok. A lehető legjobbat hozza ki a helyzetéből. Pár hete játékgyakorlat nélkül hozza a teljesítményét. Követtem az útját az elmúlt évek során, és a fejlődését az elmúlt négy, öt évben nagyszerűnek látom. Az átigazolás most nem jött össze, de úgy gondolom, a télen még egyszer megpróbálja majd, vagy a Chelseanél változik a helyzet. Mindent megtesz azért, hogy a legjobb formában legyen.

 

Julian Brandt...
... a szövetségi kapitány dicséretéről: Mindig jó, ha ilyet hallani egy edzőtől. És mindig jó hallani, ha valaki játszhat a következő mérkőzésen. Biztosan jó teszt lesz – számomra is.

... a mérkőzések előtti izgatottságáról: Minden mérkőzés előtt van bizonyos izgatottság, feszültség, de nyugodt vagyok. A Bayern ellen, ahol az edző a kezdőcsapatba tett, jól játszottam. Megmutattam, hogy az edző építhet rám. Mindent megteszek szerdán is, hogy az edző lássa, jó teljesítményt tudok nyújtani.

... a három válogatott mérkőzésről: A mérkőzéseket jól ki akarjuk használni, és a Nemzetek Ligája mérkőzéseken megjutalmazni magunkat. Spanyolország ellen jó mérkőzésünk volt, az utolsó pillanatokban született a gól. Most nem egy, hanem három pontokat akarunk elhozni.

... Mahmoud Dahoudróé: Mo kiváló játékos, technikában erős, nagyon jó lövései vannak, jó a párharcokban és a futásban. Minden megvan benne, amire a posztján szükség van. Itt pedig minden csak még jobbá teheti őt.

 

Kai Havertz...
... visszatéréséről a hazájába: Nagyon örülök, hogy ismét itt lehetek. Várakozással telve utaztam ide. Örülök, hogy itt lehetek, hogy a srácokkal ismét együtt focizhatok. Várom a mérkőzéseket, és mindent bele fogok adni. Remélem, hogy a mérkőzések a mi szempontunkból pozitívan fognak végződni.

... a három mérkőzés jelentőségéről: Nagyon nagy, de ez nálam minden válogatott mérkőzésre vonatkozik. Minden mérkőzésen megpróbálok 100%-ot adni, úgy, mintha az lenne az utolsó. Ismét nyernünk kell, talán néha egy kis piszkos játékkal is. Igyekszünk a lehető legjobbat kihozni, és mindkét Nemzetek Ligája mérkőzést jó érzéssel kezdeni.

... a konkurenciaharcról: Már két éve itt vagyok, még nagyon fiatal vagyok és sok év áll előtte. Az elmúlt években mindig nyugodt maradtam. Ez egy verseny, mellyel szembe kell nézni. Elég önbizalmam van ahhoz, hogy jól játsszak, és jól teljesítsek.

... az FC Chelseanél eltöltött eddigi idejéről: Teljesen más, mint Németországban. Az elején nehéz volt, felkészülés nélkül, mert csak 5-6 napot töltöttem el a csapattal. Teljesen más liga, mint Németorszában. Szerintem intenzívebb. Egy teljesen más élet és kultúra is. Számomra egy hatalmas lépés volt, hogy elhagyjam a már ismerős környezetemet. A váltás valami különleges volt számomra. Az eddigi mérkőzéseim jól alakultak, de még van hova fejlődnöm.

 

fordította: Tóth Renáta

forrás: dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet