Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Niko Kovac: Ma nem ezt vártuk el magunktól

A Bayernt 1:5-re (1:2) verte el a Frankfurt egy fontos napon. A 9. percben emberhátrányba kerültek Jérôme Boateng kiállításának köszönhetően. Így “minden, amit terveztünk, felborult” – elemezte Niko Kovač a mérkőzést a hármas sípszó után. Annak ellenére, hogy emberhátrányban szenvedtek vereséget, egyértelműen túl magas volt a léc a rekordbajnok számára. “Mindezek ellenére nem kaphatsz öt gólt” – mondta Manuel Neuer. Kovač  pedig így szólt: “A mai nap nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük.”

Niko Kovač: “Jól kezdtük a játékot. De nyolc perc után minden, amit terveztünk felborult. Ha több mint 80 percig létszámhátrányban játszol, akkor nehéz helyzetbe kerülsz Frankfurtban. Azt hiszem, az 1-2-es hátrány ellenére is jól lehoztuk az első félidőt. Megszereztük az első gólt és irányítottuk a játékot. Majd kijöttünk, és négy perc múlva már sajnos 1:3 volt az eredmény. Természetesen nem szabad megtörténnie egy ilyen arányú vereségnek. Ma nem ezt vártuk magunktól. A második félidőben nem játszottunk jól. “

Manuel Neuer: “Tíz perc után emberhátrányba kerültünk, ez természetesen nem könnyített a helyzeten. Mindezek ellenére nem kaphatsz öt gólt. Volt sok gólhelyzetünk is, amiket nem használtunk ki. a védekezésünk nem működött jól, rendezetlenek voltunk. Át kell mindent gondolnunk, kielemezzük a mérkőzést és igyekszünk,  hogy jobbak legyünk.”

Adi Hütter (az Eintracht Frankfurt edzője): “Erre nem számítottunk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy jó időben kaptuk a Bayernt. A győzelem kulcsa minden bizonnyal Jérôme Boateng piros lapja volt. A fordulópont ahhoz, hogy 5: 1-re nyerjünk, a 3: 1 elérése volt. Volt egy szakasz, amikor volt néhány jó lehetőségük. Ez természetesen egy kiemelkedő győzelem volt.”

Djibril Sow (Eintracht Frankfurt): “Ma egyszerűen minden passzolt. A piros lap természetesen a kezünkre játszott. Otthon nyomást gyakoroltunk rájuk, és megmutattuk milyen erősek vagyunk hazai pályán. Tudtuk, hogy bármilyen ellenfelet legyőzhetünk, de a Bayern ellen szinte tökéletes napra van szükséged, és a mai ilyen volt.”

Fordította: Bőhl Attila

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet