Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Joachim Löw: Stark és Waldschmidt kezdeni fognak

Az Argentína elleni barátságos válogatott mérkőzés előtt Löw beszélt a csapatról.

Joachim Löw…
… az Argentína elleni lehetséges felállásról: Robin Koch és Sebastian Rudy utólag kapott meghívást, mindketten a mai nap csatlakoztak a csapathoz. Timo Werner előreláthatóan szerdán érkezik, a megfázása valamivel javult, de holnap még nem fog játszani, csütörtöktől számolunk vele.
Jonathan Tah valószínűleg nem fog játszani, ő is megfázott, és nem edzett a mai napon. Ilkay Gündogan sem játszik majd, könnyű izomsérülés miatt, de reméljük, hogy csütörtökön vagy pénteken ismét a csapattal edzhet majd. Marco Reusnak térdproblémái vannak, de információim szerint nem komoly.
Niklas Stark játszani fog holnap, ezt már régóta terveztem. Berlinben stabil és jó teljesítményt mutat, egy nagyon szervezett játékos, aki kommunikál, és ez tetszik nekem. Mindenképp az elejétől játszani fog, Luca Waldschmidttel is így tervezek. A többit az utolsó edzés után meglátjuk.

… a sérülésekről: Kellemetlen és feszült a helyzet, nagyon sok hiányzónk van. Ehhez jönnek még hozzá a magas elvárások a csapattal szemben, az automatizmus miatt. Amit elvárhatnak, hogy a játékosok a helyzeteiket kihasználják, elkötelezetten, odaadóan és komolyan játszanak.

… a hiányzó összeszokottságról: Amikor egy változás bekövetkezik, mindenki tudja, hogy időre van szükség ahhoz, hogy a dolgok megfelelően működjenek. A válogatott nem egy egyesület. Kevés lehetőségünk van, hogy az ötleteinken dolgozzunk. Az összeszokottság a pályán fontos elem. A régi csapatnak ez éveken át megvolt. Nem kívántunk magunknak egy ilyen helyzetet, sok sérülttel, ez 2020-ra tekintve nehezíti a dolgokat. Remélem, novemberben néhány játékos ismét a rendelkezésünkre állhat majd. Márciusban az volt az érzésünk, megvan az összeszokottság, de a nyári szünet okozott egy törést.

… Sebastian Rudy utólagos nevezéséről: Sebastian ebben a szezonban a Hoffenheimnél minden mérkőzésen az elejétől kezdve játszott. Jó formában van, és ismeri a játékunkat. A tapasztalata pedig fontos számomra egy ilyen fiatal csapatnál.

… Robin Kochról: Robin Koch a védelemben különböző helyeken tud játszani, ha szükséges, akár még hatosként is. A Freiburgnál stabil játékot mutat, utánpótlás válogatott, nagyon jó formában van, és két vagy három poszton is bevethető – ez pedig fontos volt nekem.

… emlékeiről az Argentína elleni mérkőzésekről: A 2006-os világbajnokságon egy érzelmes mérkőzés volt a büntetőkkel. 2010-ben pedig a legjobb mérkőzést játszottuk Argentína ellen, egy domináns győzelemmel zártuk.

… a túlterheltségről a profi futballban: A terhelhetőség határait már átléptük, ha a magas színvonalat akarjuk folytatni. További versenyekre nincs szükség, ez nem kedvez a minőségnek. A játékosok fizikailag a határon vannak, óvatosnak kell lenni. Azoknak, akik a döntéseket hozzák, a jövőre kell tekintettel lenniük.

… a konkurenciaharcról a kapus poszton: Nincsenek problémák a két kapus közt, tisztelettel vannak egymás iránt. Marc szeretné megmutatni, hogy ő is ugyanolyan magas szinten képes játszani, mint Manu. Marc teljesen megbízható, és a legmagasabb színvonalon játszik.

Marc-André ter Stegen…

… az Argentína elleni mérkőzésről: Nem érzem magam nyomás alatt. A legjobb formámat szeretném adni – mint mindig. Megpróbálunk a lehető legjobban játszani. Úgy hiszem, hogy a sok hiányzó ellenére nagyon sok jó játékosunk van, és itt a lehetősége mindenkinek a bemutatkozásra – ahogy nekem is.

… a konkurenciaharcról a kapus poszton: Mindenki játszani szeretne, a legjobbját mutatni. Ez minden poszton így van. Számomra a legfontosabb, hogy jó teljesítményt nyújtsak a pályán. Mindent bele fogok adni azért, hogy az elsőszámú lehessek. Ez a személyes célom. De mindenek felett áll a közös cél, egy sikeres tornát játszani. Manu és én is abszolút profin állunk hozzá. Jó kapcsolatot ápolunk egymással, támogatjuk a másikat. A szövetségi kapitány számára szeretném a döntést minél jobban megnehezíteni. Szükség esetén készen akarok állni.

Julian Brandt…

… az Argentína elleni mérkőzésről: A sok hiányzó miatt ez bonyolult helyzet. Amit el lehet várni tőlünk, az az elkötelezettség, ehhez pedig nem kell sok együtt játszott idő. Biztos, hogy nem fog minden klappolni, beleférnek a hibák, de minden megteszünk azért, hogy a legjobbat nyújtsuk.

… a fiatal csapatról: Megpróbáljuk a saját fejezetünket írni, de ehhez még időre van szükségünk. Jó úton haladunk ahhoz, hogy talán valami nagyot is elérhessünk.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet