Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Niko Kovac: Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk

A Bayern stílusosan vágott bele a 186. Oktoberfestbe, hiszen teljes mértékben megérdemelt, 4-0-ás győzelmet arattak az 1. FC Köln felett. „Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk” – nyilatkozta lelkesen Niko Kovač a hármas sípszót követően. A müncheniek végig domináltak a mérkőzésen, fölényüket pedig főleg a második félidőben sikerült gólokra váltani. „Megérdemeltük a győzelmet, a gólkülönbség pedig hiteles képet ad a meccsről. Így szeretnénk folytatni a továbbiakban is” – értékelt Manuel Neuer.

Niko Kovač: Kitűnően teljesítettek a srácok, főleg annak fényében, hogy csak 72 órát pihenhettek [a Red Star Belgrade elleni Bajnokok Ligája mérkőzést követően]. A kölniek is jól tartották magukat, nem mindig volt egyszerű megtalálni a helyes megoldást. A második félidőben jobban ment a játék, sok lehetőséget dolgoztunk ki. A 4-0 soknak tűnhet, de igazság szerint még legalább kétszer betalálhattunk volna. Hét lőtt gól egy hét alatt – erre lehet építkezni.

Manuel Neuer: Véghezvittük, amit elterveztünk az összecsapásra, remekül játszottunk. Rászolgáltunk a győzelemre, a gólkülönbség is hitelesen tükrözi a mérkőzést. Így akarjuk folytatni a továbbiakban is.

Robert Lewandowski: Jó meccsünk volt, bár talán már az első félidőben meg kellett volna lőnünk a második gólunkat. A szünet után sikerült ott folytatnunk, ahol abbahagytuk. Most van egy hét pihenőnk, aztán hét napon belül három meccs; erre jól fel kell készülnünk. Nagyon örülök, hogy ismét sikerült betalálnom, de még csak 5 bajnokin vagyunk túl.

Achim Beierlorzer (az 1. FC Köln edzője): A 4-0-ás végeredmény kegyetlenül fest. Az első játékrész végére nagyon belejöttünk a mérkőzésbe, volt pár gólszerzési lehetőségünk. A Bayern mindkét félidő első három percében talált be, mintha az öltözőben maradtunk volna. A második, szögletből kapott gól nagyon érzékenyen érintett minket. A büntető és a kiállítás pedig teljesen a Bayern javára döntötte a meccset. Nagyon sok mindennek kell passzolnia ahhoz, hogy egy ilyen összecsapásról jó eredménnyel térjünk haza, de a mutatott játék alapján bizakodva várhatjuk a következő találkozókat. Az nagyon letört, hogy egyszer sem sikerült bevennünk az ellenfél kapuját.

Fordította: Rusz Dániel

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet