Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Bierhoff: A fontos pillanatokban erősen koncentráltnak kell lennünk

A német válogatott Hamburgban készül a Hollandia és Észak-Írország elleni EB-selejtező mérkőzésekre. A csapat menedzsere, Oliver Bierhoff adott interjút a dfb.de oldalnak.

Bierhoff…
… a válogatottban lejátszódó folyamatról: Az év elején kezdődött, és pozitív irányban folytatódott, fontos eredménnyel Hollandiában. Fontos volt a helyezés miatt a tabellán, de a fiatal válogatott önbizalma miatt is, amit még meg kell találniuk, ahogy a játékosok személyiségének is érnie kell még. A VB utáni időszak nem volt könnyű senkinek: a fiataloknak, akik nem tehettek semmiről, egy negatív jelenséget kellett megtapasztalniuk. A júniusi mérkőzések lendületet adtak nekünk. A csapat hozzáállása 100%-os, a szezon végére is tartani akarjuk a tempót, koncentráltan és fegyelmezetten játszani, a gyengébb ellenfelek ellen is. Most jön a következő nehéz mérföldkő, teltház előtt Hamburgban.
 … az elkövetkező mérkőzésekről: Nagyon nehéz lesz, Hollandiának ez az esélye van hogy előrébb jusson. A szezon kezdetén nehéz előrejelzést adni, de itthon játszunk, és megvan a kellő önbizalmunk is, viszont azt is tudjuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és van egy pár sérültünk is. De az érezhető, hogy a játékosok nagy örömmel érkeztek ide.
… egy lehetséges idő előtti EB-kvalifikációról: Szép lenne, ha sikerülne ez nekünk, egy egyértelmű jel lenne számunkra. Tudjuk, hogy időre van még szükségünk, a szezon során a játékosoknak is kell még tapasztalatokat gyűjteniük csapataiknál, ahol egyre nagyobb súly nehezedik rájuk.
… Kai Havertzről és Julian Brandtról: Mindketten hihetetlen érett játékosok ilyen fiatalon. Nemcsak a klubjaikban, hanem a válogatottban is meg kell tenniük a következő nagy lépést.
Kai a Leverkusen játékosa. De megvannak a képességei, és azon kell dolgoznia, hogy olyan játékos legyen, aki ezeket a válogatottba is tudja hozni.
Julian nagyszerű fejlődést tudhat maga mögött, és azokon a válogatott mérkőzéseken, ahol pályára lépett, nagyszerű teljesítményt mutatott. Nagyon profi és pozitív.
… Leroy Sané pótlásáról: A játékosaink erőssége, hogy különböző posztokon tudnak játszani. Nincsen klasszikus központi támadónk, de más részről sok dinamikus, technikás és agilis játékosunk van, akik Leroy Sanét jól tudják helyettesíteni. Elég variálási lehetőségünk van.
… a világranglistáról: Egy fejlődési folyamatban vagyunk, azért, hogy biztosan a legjobb 4 közé tartozzunk. Más csapatok is felzárkóztak ugyan, de mi valahogy mindig odatartozunk. Fontos lesz, hogy a fontos pillanatokban erősen koncentráltak legyünk, és ne hibázzunk.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.dfb.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet