Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Kovac: A csapatom jó munkát végzett

A címvédő FC Bayern 3-1-re győzte le az Energie Cottbus csapatát hétfőn, ezzel kiharcolva a továbbjutást a Német Kupa második fordulójába. „Jól járattuk a labdát, és a megfelelő pillanatokban vettünk vissza a tempóból.” – mondta David Alaba a Freundschaft Stadionban a mérkőzés lefújása után. Az edző, Niko Kovac egyetértett: „A csapatom jó munkát végzett. Mindent összevetve, elégedett vagyok.”

Reakciók:

Niko Kovac: A csapatom jó munkát végzett. A második félidőben kicsit többet birtokolhattuk volna a labdát, de mindent összevetve elégedett vagyok. Az Energie mindent beleadott, nagyszerűen játszottak. Labdabirtoklással alakítottuk ki a dominanciánkat, megfojtottuk az ellenfelet, de újra meg újra figyelni kellett a kontratámadásaikra. Az utolsó passzainknak pontosabbaknak kellene lenniük a támadó harmadban. Jobban is csinálhattuk volna.

Manuel Neuer: Tavaly is keményen meg kellett dolgoznunk a győzelemért a Drochtersen/Assel ellen. Idén jobb munkát végeztünk. Nagyszerű helyzeteket teremtettünk, de nem állt mellénk a szerencse sem, és az ellenfél kapusa is szenzációs napot fogott ki. Szereznünk kellett volna még egy-két gólt. Úgy gondolom, hogy ez így is rendben van. Továbbjutottunk a következő fordulóba és most várjuk ki lesz a következő ellenfél.

David Alaba: Nagyon intenzív mérkőzés volt. Tudtuk, hogy nem lesz egy könnyű meccs. Mindent összevetve egy megérdemelt győzelem volt. Jól járattuk a labdát, és a megfelelő pillanatokban lassítottuk a játékot, de természetesen sok téren még fejlődnünk kell.

Claus-Dieter Wollitz (Energie Cottbus vezetőedzője): Időnként nagyon passzívan védekeztünk. Mindent összevetve kicsit merészebbnek kellett volna lennünk. De megérdemelten győztek le minket, mi pedig mindent beleadtunk. Végül a nagyobb egyéni kvalitásokkal rendelkező csapat győzedelmeskedett.

Dimitar Rangelov (Energie Cottbus csapatkapitánya): Nagyon nehéz volt számunkra. Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek és az utolsó percig küzdöttünk. Sajnálatos módon ez nem volt elég egy ilyen erős ellenféllel szemben, de ez a mérkőzés fontos volt számunkra, nagyon sokat tanultunk.

Fordította: Vörös Balázs

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet