Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Szuperkupa: tények és érdekességek

Ma este a 20. Szuperkupa Döntőt rendezik meg a dortmundi arénában. Az fcbayern.com összegyűjtött néhány adatot és érdekességet ennek apropójából.

Ma este a 20. Szuperkupa Döntőt rendezik meg a dortmundi arénában. 1987 és 1996 között DFB Szuperkupa néven futott a versenysorozat, majd egy ideig szünetelt, és 2010 óta DFL Szuperkupa néven megy tovább. Az fcbayern.com összegyűjtött néhány adatot és érdekességet ennek apropójából.

A döntőt a Bundesliga és a Német Kupa győztes csapatai játsszák egymás ellen. Amennyiben a két címet ugyanaz a csapat nyerte meg, akkor a Bundesliga 2. helyezettje az ellenfél.
Az eddigi 20 alkalomból tizenkétszer a bajnokság győztese nyerte el a trófeát.
Legtöbbször az FC Bayernnek sikerült, 7 alkalommal, a Dortmundnak pedig ötször.

A két csapat 7. alkalommal találkozik egymással a Szuperkupák történetében, az elmúlt 7 évben pedig hatodszorra – legutoljára 2017-ben, amikor büntetőpárbaj után a bajorok nyerték el a kupát.

Az FC Bayernnek ez lesz a 13. Szuperkupa mérkőzése, sorozatban 8. alkalommal résztvevői a döntőnek, és sorozatban negyedszerre emelhetik magasba a trófeát majd, mely összesítésben a 8. győzelem lenne.

Összehasonlítva a Dortmunddal: 10. alkalommal jutottak a döntőbe, és ötször nyerték meg azt – legutoljára 2014-ben.

ThoMats: ki lesz a rekorder bajnok?

Thomas Müller és korábbi csapattársa Mats Hummels egyaránt ötször nyerték meg a Szuperkupát – akárcsak a Bayerntől a nyáron távozott Franck Ribéry és Arjen Robben is. Egyikükből ma este rekorder bajnok válik majd.

Thomas Müller ezenfelül még egy rekordot tudhat majd magáénak: 9. döntőjén léphet pályára majd – akárcsak Robert Lewandowski.
A két játékos ezzel megelőzné Manuel Neuert, Philipp Lahmot és Mats Hummelst is a listán.

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet