Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Kilépés az Atléticotól, záradék ellenében : Rodrigo bejelentette a távozását –15% jár a Villarrealnak

A „Marca“ sportlap szerint bejelentette távozását az Atlético Madridnak a Manchester City és az FC Bayern München által megfigyelt Rodrigo. A lap szerint a 22 éves középpályás tárgyalt Miguel Ángel Gil Marín klubelnökkel és 12 hónap után a távozás mellett döntött.

A spanyol válogatott játékos, aki az elmúlt LaLiga szezon egyik legnagyobb nyertese, a kilépési záradék szerint 70 milió euróért távozhat az Atleticotól. 2018 nyarán bombaként robbant be a „Rojiblanco“ utánpótlás játékosa a klubnál, akit 25 millió euróért igazoltak le. Az akkori 25 milliós piaci értéke a 2018/19 szezont követően 80 millióra emelkedett.

Az akkori szerződésben foglaltak szerint a Villarealnak 15% jár az eladási összegből. Az Atletico kénytelen Rodrigo eladási árából 10,5 millió eurót a nagy riválisának átutalni, valamint toábbi 1,5 millió eurót kénytelenek kifizetni „nevelési kártérítést“ az egykori klubnak.

Diego Simeone állítólag sokáig próbálta marasztalni Diegot. A kísértés, hogy az FC Bayernnél vagy esetleg a Manchester Citynél folytassa pályafutását azonban nagyobb volt. Ezzel Rodrigo ezen a nyáron a harmadik alapember lenne aki kilépési záradék ellenére elhagyja az Atleticót.

Lucas Hernández (23) 80 millió euróért igazolt a Münchenhez, korábban Antoine Griezmann (28) is bejelentette hogy 120 millióért klubot vált. Mindezek felett még Diego Godín (33) és Juanfran (34) is távoznak a csapatból.

Ám a legújabb hírek arról szólnak, nevezetesen Christian Falk szerint, hogy Rodri jelenlegi állás szerint a ManCity mellett tette le a voksát.

Fordította: Liszátz Péter

Forrás: www.transfermarkt.dea

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet