Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

A Bayern ünnepelhetett happy end-et Berlinben

“A Bayern biztosan sokat fog ma ünnepelni.” – jelentette ki magabiztosan Niko Kovac szombaton, a kupadöntőt megelőzően. Mint később koderült igaza lett, hiszen csapata 3-0-ra verte a Leipziget, elhódítva ezzel a bajorok 19. DFB-Kupa győzelmét. “Természetes, hogy ilyenkor mindenki boldog, és ünnepelni akar a rokonaival és ismerőseivel.” – mondta Kovac a partyt megelőzően.

“Remek hetet zártunk” – jelentette ki Karl-Heinz Rummenigge körülbelül 950 vendég előtt a Telekom berlini székházában. “Előző héten megnyertük a bajnokságot, ma pedig már a duplázásnak örülhetünk. Olyan szezont zártunk, amivel igencsak elégedettek lehetünk. Szeretnék gratulálni az egész csapatnak, és mindenkinek, akinek része volt ebben.”

Kemény munka a 76. Német Kupadöntőben

A party előtt azonban a Bayernnek a Lipcse elleni fináléra kellett koncentrálnia, ahol Gulácsiék méltó ellenfélnek bizonyultak.

“Jó meccset láthattunk ma,” – kezdte Karl-Heinz Rummenigge: “A Leipzig remekül kezdte a meccset, az első 20 percben nagy erőbedobással kellett futballoznunk ellenük.”

Ralf Rangnick legénysége jobban kezdte a mérkőzést, (Kovac: a felőrlődés háborúja) és könnyen megszerezhette volna a vezetést. A csapatkapitánynak, Manuel Neuernek, aki 6 meccs óta először állhatott a kapuban, minden tudására szüksége volt, hogy hárítani tudja a fejest. A másik oldalon azonban Robert Lewandowski megszerezte a vezetést a bajoroknak, akiknek ezzel együtt megjött az önbizalma is.

A Leipzig újra felerősödött, a második féldiő elején és az egyenlítésért robotoltak, ám Neuer újabb védésekkel bizonyította, hogy helye van a csapatban. “Manuel Neuer személyében világklasszis kapusunk van,” – így éltette Karl-Heinz Rummenigge a világ legjobb kapusának négyszer is megválasztott Neuert. Kingsley Coman, majd a végén Lewandowski újabb góljával a Bayern története 12. duplázását ünnepelhette. “A csapat jól teljesített, 3 világklasszis gólt szerezve.” – zárta rövidre Rummenigge, aki fénykorában maga is világklasszis csatárnak mondhatta el magát.

“Mindent beleadtunk ma! Gratulálok a srácoknak. Ez egy nagyon érzelmes győzelem volt a számunkra,” – Thomas Müller összegzett: “Nyertünk már egy-két trófeát, de ez az este valahogyan sokkal különlegesebb volt. Nemcsak azért, mert három játékos elhagyja a klubot, hanem, mert ha számításba vesszük, hogy milyen nehézségeink voltak a szezon közepén, elmondhatjuk, hogy hatalmas akarásról és küzdőszellemről tettünk tanúbizonyságot.”

“Egyetlen egy célunk volt ma, a kupagyőzelem,” – mondta Robert Lewandowski, akit két gólja után a meccs emberének is megválasztottak. Ez a győzelem egyben egy ajándék Francknek, Arjennek és Rafinhának, akik utolsó meccsüket játszották a csapatban.”

“Egy ilyen döntő mindig különleges, ahogyan a stadion atmoszférája is. Amit együtt elértünk, az örökké élni fog bennem, sose fogom elfelejteni. Csodálatos 12 év volt.” – mondta Franck Ribéry.

Mindenki Kovac szavaira figyelt a duplázást követő ünnepségen. “A csapat szép dolgokat ért el együtt,” – kezdte Kovac elégedetten, majd hozzátette, hogy nagyon örül, hogy ilyen sikeres szezont zárhatott első évében a csapat élén.

“Kimerítő szezonon vagyunk túl, azt hiszem szülségünk van 2-3 hétre a feltöltődéshez, majd pedig gőzerővel készülünk a következő szezonra.”

Fordította: Herbert Dániel

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet