Menü Bezárás

Következő mérkőzés

FC Bayern München
FC Bayern München
HOME
Real Madrid CF
Real Madrid CF

Út Berlinbe

A 2018/19-es DFB Kupa szezonjában a Bayern mind az öt meccsén pontosan egy góllal szerzett többet, mint aktuális ellenfele. Ez eddig kétszer fordult elő, a Schalke csapatával 2010/11-es, míg a Brémával az 1998/99-es szezonban. Azonban mindketten győztesek lettek a végén, pontosan ez a Bayern célja ma. Az fcbayern.com összegyűjtötte a Bajorok és a Lipcseiek útjának eseményeit.

A Bayern útja Berlinbe:

1.kör: 1-0 a SV Drochtersen/Assel ellen idegenben:
A Bayern az első perctől kezdve dominálta a mérkőzést amatőr ellenfelével szemben, de mégis 81 percre volt szükség, míg Robert Lewandowski megszerezte a mérkőzés egyetlen gólját a teltházas Kehdinger Stadionban 7800 néző előtt.

2.kör: 2-1 az SV Rödinghausen ellen idegenben:
Kovac fiai a második körben Osnabrück-be utaztak az SV Rödinghausen csapatához. Már 13 perc után 2 góllal vezettek, Sandro Wagner és büntetőből Thomas Müller volt eredményes. Habár a vendégeknek számos lehetőségük volt, de a 49. percben a hazaiak gólt szereztek, de így is 2-1 maradt a vége.

Nyolcaddöntő: 3-2 hosszabbítás után a Hertha ellen idegenben:
A legjobb 16 között a döntő atmoszféráját megtapasztalva látogattak az Olimpiai Stadionba. Maximilian Mittelstädt már a 3. percben előnyhöz juttatta csapatát, de Gnabry a 7. és 49. percben szerzett góljaival megfordította a meccset. Davie Selke 67. percben egyenlített, így hosszabbításra került sor, ahol azonban Kingsley Coman belőtte csapatát az elődöntőbe.

Negyeddöntő: 5-4 az 1. FC Heidenheim ellen otthon:
Papírforma szerint ennek egy sima meccsnek kellett volna lennie, azonban a rekordbajnoknak nagyon küzdenie kellett és egy fantasztikus meccs kerekedett. A 12. percben Leon Goretzka gólt szerzett, azonban a szünetben már 2-1-re vezetett a Heidenheim. A Bayern erre gólokkal válaszolt, Müller, Lewandowski és Gnabry révén. Glatzel azonban újabb gólt szerzett csapatának, így újra döntetlen volt az állás. A 84. percben Lewandowski nem hibázta el a büntetőt, így a Bayern sorozatban tizedszer jutott a Német-kupa elődöntőjébe.

Elődöntő: 3-2 a Werder Bremen ellen idegenben:
3 héttel később újra drámai meccs következett, a Bayern 42100 néző elé utazott a Weser-Stadionba. Lewandowski és Müller 2 gólos előnyt adtak a csapatnak, de a Werder másodpercek alatt kiegyenlített a 74. és 75. percben Osako és Rashica révén. Lewandowski egy Coman ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt váltott gólra, így 3-2-re nyert a Bayern.

A Lipcse útja Berlinbe:

A Lipcse 3 Bundesliga ellenfelet gyűrt le. Az amatőr Viktoria Köln elleni 3-1-es sikerrel indult a sorozat. Ezután a TSG Hoffenheimet 2-0-ra verték meg. A legjobb 16 között a Wolfsburg ellen egy szűk 1-0-al mentek tovább. A harmadik Bundesliga ellenfelük az Augsburg volt, akiket 3-1-re győztek le hosszabbítás után. Az elődöntőben a másodosztályú Hamburgot verték meg 3-1-re.

Fordította: Török Péter

Forrás: www.fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet