Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Hajsza Havertzért

A Bayer Leverkusen ifjú tehetsége lehet a Bayern München következő kiszemeltje, aki legkésőbb 2020 nyarán érkezhet a rekordbajnok csapathoz – a harc érte viszont már megkezdődött.

Az FC Bayern ezen a nyáron olyan mértékű beruházásokat tervez véghez vinni, melyet korábban még sosem.

„Azon vagyunk, hogy a csapatunkat megfiatalítsuk. Az FC Bayern legnagyobb beruházási programja következik.” – mondta Uli Hoeneß pár nappal ezelőtt.

Először 200 millió Eurós keretről is szó volt, akkor azonban még nem számoltak egy lehetséges nagyobb kiadással, melyet a Bayer Leverkusen fiatal játékosára, Kai Havertzre (19) költenének.
A SPORT BILD információi szerint müncheniek nem akarják kihagyni a lehetőséget, mindenképp meg akarják szerezni a német szupertehetséget, ezért megkezdték a tárgyalásokat a játékos ügynökével is.

A Bayern kész 75 millió Eurót fizetni a játékosért, azonban a Leverkusen egészen máshogy gondolja: legalább 100 millió Euróra számítanak érte.
Egyetlen játékosért ennyi pénz? Ez egy új dimenzió lenne a Bayern számára. Ráadásul komoly a konkurencia is: az FC Barcelona, Real Madrid, Manchester City és a Chelsea listáján is szerepel a neve.
A Leverkusennél arra számítanak, hogy a Bayern szándékai komolyak Havertz iránt, és nem hagynák, hogy a jövő sztárja a Bundesligából külföldre kerüljön, mint korábban Leroy Sané, és Kevin de Bruyne).

Havertz, aki még csak idén júniusban ünnepli majd 20. születésnapját, már 80 Bundesliga mérkőzésen van túl, 17 gólt lőtt, és 19 gólpasszt adott. Finom technika, nagy precizitás jellemzi, a középpályán pedig a hatos, nyolcas és tizes poszton is bevethető.

 

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: Sportbild

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet