Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Harry Kane a kicker interjújában

Karry Kane a Kicker-nek adott interjút.

Harry Kane az első müncheni téli szünetről: Nagyon jól éreztem magam a családommal. Általában futballozom, de ezúttal nyugodtan megnézhettem az összes Premier League-meccset. Jó móka volt, és őszintén szólva az ember hamar hozzászokik. Jó alkalom volt arra, hogy időt töltsek a feleségemmel és a gyerekeimmel, hiszen az elmúlt 4 hónapban nem sokat láttam őket.

Kane az első fél szezonjáról a Bayernnél: Azt kell mondanom, hogy nagyon boldog vagyok. Ez volt az első váltásom nagyon hosszú idő után a Tottenhamnél, így nem tudtam pontosan, hogy mi is vár rám. Egyszerűen csak hittem magamban és a képességeimben. Tudtam, hogy egy nagyszerű csapathoz csatlakozom - de nem tudtam pontosan, hogy mi vár rám, és hogyan fognak alakulni a dolgok. Az a néhány hónap a hotelben nagyszerű volt, mindenki nagyon kedves volt velem - a szurkolók nagyszerűen támogattak. Összességében nem is tudtam volna jobb kezdést elképzelni.

Ideális lett volna, ha a tabella élén állunk. De a Bayer Leverkusen nagyon erősen kezdte a szezont. Ennek ellenére, ha valaki azt mondja nekem augusztusban, hogy karácsonyra több mint 20 gólom lesz, akkor elfogadtam volna. Most egy hullámhosszon vagyok a csapattársaimmal, és úgy gondolom, hogy a dolgok még jobbak lesznek. Ha így folytatjuk, egyre erősebbek leszünk. Remélem, hogy én is tovább fejlődők - nemcsak én, hanem a körülöttem lévő játékosok is, mint Leroy Sané, Jamal Musiala, Kingsley Coman és Serge Gnabry is, ha visszatér. Szóval remélhetőleg mindannyiunknak erős lesz a szezon második fele.

Kane a német nyelvtanulásról: Lassan halad előre. Nagyon nehéz. Heti két órát tanulok. Próbálok figyelni arra is, amikor a körülöttem lévő emberek németül beszélnek, de ehhez idő kell.

Arról, hogy mi hiányzik neki Angliából: Jó kérdés. Nem vagyok olyan ember, akinek sok minden hiányzik. Olyan valaki vagyok, aki előre néz, és nem nagyon keresgél a múltba. Élvezem, hogy itt lehetek. Szerencsére itt mindenki beszél angolul, ami nagyon hasznos. Ilyen az élet, van munkád és családod, amiről gondoskodsz. Az itteni életem kezd szépen rutinná válni.

Premier League klubok érdeklődtek irántad. Az Anglián belüli költözés is opció volt számodra?

A futballban soha nem lehet azt mondani, hogy soha, mert sok minden változhat. A Tottenham nagy része volt az életemnek. Nagyon jó pillanatokat éltünk át együtt csapatként. De a Bayern München egy nagyon jó opció volt számomra. Szerettem volna valami mást megtapasztalni és megismerni az európai futballt.

Thomas Tuchel nagy erőfeszítéseket tett, hogy a Bayernhez kerülj. Hogyan sikerült meggyőznie téged?

Thomas elmondta az elvárásait, hogy hol lát engem a csapatban, mire van szükségük, és hogyan tudnék segíteni a csapatnak. Sokat fektetett bele, és ez lenyűgözött.

Kane arról, hogyan kezeli a körülötte lévő felhajtást: Nem hagyom, hogy ez befolyásolja a munkámat. Pontosan tudom, hogy mit csinálok, és hogyan tudok segíteni a csapatnak és a klubnak. Bízom magamban és a képességeimben, erre koncentrálok. Néha a nagy átigazolásoknál a játékosok mindent megpróbálnak, hogy lenyűgözzenek, és esetleg megsérülnek. Én próbálok nyugodt és higgadt maradni, mindig az edzésekre és a regenerálódásra koncentrálok.

Thomas Tuchelről korábbi edzőihez (Mourinho, Conte, Pochettino) képest: Minden edző más és más. Thomasnak nagyszerű taktikai ötletei vannak, és tudja, hogyan akar játszani. Jó energiát és szenvedélyt hoz az öltözőbe. Szeretek hallgatni rá és tanulni tőle. Thomas és én sokat beszélgetünk a futballról. Megbeszéljük a meccseket és azt, hogy mire van szüksége tőlem. Végül is ugyanazok a céljaink - meg akarjuk nyerni a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. Minél többet beszélünk egymással, és próbálunk segíteni egymásnak, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy elérjük a céljainkat.

Kane az idei szezonban a címvédés esélyeiről: Úgy gondolom, ha megnézzük a Bajnokok Ligájában eddig szereplő csapatokat ebben a szezonban, akkor a Bayern valószínűleg a három legnagyobb favorit közé tartozik a címért folytatott harcban. Ahogy az elmúlt években láttuk, nem mindig a legjobb csapat nyer. Sok tényező játszik szerepet. Mindig úgy érzem, hogy a Bajnokok Ligájában előre kell futni és remélem, hogy a Lazio ellen megkezdjük azt a bizonyos futásunkat.

Hallottál már a "Finale dahoam"-ról?

Nem, nem igazán.

Ez a Bajnokok Ligája döntője otthon. Ez neked idén a Wembleyben vagy jövőre Münchenben lenne?

Bármelyiket választanám, vagy akár mindkettőt! Nekem mindegy, hogy a Wembleyben vagy az Allianz Arénában. Számomra mindkét döntő otthon lenne.

Robert Lewandowskiról és a Bundesliga-rekordjáról: Találkoztam vele néhányszor. Egyszer egy reklámfilm forgatásán, egyszer pedig a repülőtéren futottunk össze. Nagyon sokat tett ezért a klubért. De Lewandowskitól függetlenül, bárki is állított fel rekordokat előtted a klubnál - természetesen megpróbálod kihozni magadból a legjobbat, felállítani a saját rekordjaidat és megdönteni ezeket a rekordokat. De én nem gondolok erre, én csak játszani akarok. A média és a szurkolók minden másról beszélhetnek. Robert joggal élvez itt rendkívül magas státuszt, magasra tette a lécet. Ez egy jó kezdet volt számomra. És remélhetőleg, amikor eljön március vagy április, egy kicsit közelebb leszek az ő rekordjaihoz.

47 gólra vagy Alan Shearer Premier League-rekordjától. Egy nap újra vállalod ezt a kihívást?

Nagyon büszke vagyok a Premier League-ben szerzett góljaim számára, de a rekord megdöntése sosem volt a legfőbb célom. Persze minél közelebb kerültem a rekordhoz az elmúlt években, annál gyakrabban beszéltem róla, de várnunk kell, és meglátjuk. Ki tudja, mi fog történni a jövőben. Most itt vagyok a Bayernnél, aláírtam egy négyéves szerződést - és most erre koncentrálok.

Kane a Bundesliga és a Premier League közötti különbségről: A Bundesligában több csapat próbál hátulról épitkezni, több csapat presszionál, és néha még ember az ember ellen is játszik. Ezért kicsit nagyobbak a terek, amit kihasználhatunk azzal, hogy tempót viszünk a játékunkba. A Premier League-ben talán egy kicsit több a struktúra - néhány csapattal több csapat védekezik blokkban. Ami a hangulatot illeti, fantasztikus Németországban - teljesen más, mint a Premier League-ben.

David Beckhamről: Beckham volt a nagy példaképem, amikor felnőttem. Ő volt a válogatott csapatkapitánya. Gyerekként olyan akartam lenni, mint ő. Mindig kapcsolatban vagyunk és néhányszor találkoztunk is. Gratulált nekem, amikor a Bayernhez csatlakoztam. Remélhetőleg meghívhatjuk őt egy meccsre Münchenbe - az nagyon szép lenne.

A német válogatottról: Németország szerintem erős lesz az Eb-n. Tudom, hogy sokat beszélnek itt erről és a szurkolók valószínűleg aggódnak - de szerintem nagyon jó csapatuk van. Angolként soha nem becsülném alá Németországot. Különösen, ha otthon játszanak és eltökélt szándékuk, hogy lenyűgözzenek és visszaadják a szurkolóknak a hitet.

Az angol válogatott kapitányaként a Bayernnél is a kapitányi karszalag viselése az, amivel szemezgetsz? Vagy ha megtörténik, akkor csak úgy megtörténik?

Van néhány vezér a csapatban - ez az edzőtől és a klubtól függ. Ha lesz olyan meccs, ahol a csapatkapitányaink nem érnek rá, büszkén viselném a karszalagot ezért a klubért. De jelenleg nem gondolkodom ezen. Mindig ugyanaz a játékos vagyok, függetlenül attól, hogy kapitány vagyok-e vagy sem. Ugyanúgy edzek, beszélek és játszom. És ez nem fog változni.

Kane arról, hogy hol látja magát 10 év múlva: Jó kérdés. Tíz év múlva 40 éves leszek. Ki tudja - addig akarok futballozni, amíg a testem és a lelkem engedi. Nagyon élvezem, és nem akarom, hogy abbamaradjon. Talán még 40 évesen is tudok majd játszani. Szeretem az USA-t, sok időt töltök ott. Az NFL-re is gondoltam, és arra, hogy talán ott szeretném folytatni. Majd meglátjuk. De nem hiszem, hogy edzőként szeretnék dolgozni, bár sok játékos azt mondja, hogy a pályafutása végeztével meggondolja magát ezzel kapcsolatban.

Az Eb-ről: Jó esélyünk van. A csapatnak volt néhány jó tapasztalata az elmúlt években. A legutóbbi Európa-bajnokságon döntőbe jutottunk. Úgy érzem, jól szerepelhetünk ezen a tornán. Anglia hosszú ideje nem nyert trófeát. Nekünk, játékosoknak meg kell próbálnunk változtatni ezen. Az, hogy itt játszom Németországban, szép élmény, amit remélem, hogy át tudok vinni a csapatnak. Szeretnék jó példával járni elöl, és példát mutatni a pályán, az edzéseken és a mérkőzéseken.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: kicker

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet