Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Thomas Müller legjobb mondásai

Thomas Müller – szórakoztató a pályán és azon kívül is! Szerződésének meghosszabbítása után a Bayern-szurkolók még több gólra, gólpasszra és minden bizonnyal még jó néhány szellemes megnyilvánulásra számíthatnak tőle legalább 2025-ig.

Az ős-bajor már bizonyította, hogy egy jó mondást vagy beszólást mindig várhatunk tőle – az fcbayern.com pedig összegyűjtötte a legjobbakat.

Thomas Müller ...

... az esztétikáról és a varázslatról a labdával

"Tudom, hogy minden gól ugyanannyit ér, mindig egyet. Azt is tudom, hogy ha csak a szép gólokat vennénk, nem fűződne olyan sokat a nevemhez." (Thomas Müller a játékstílusáról)

"Kidolgoztuk a belünket, megnyertük a meccset, és ennyi. Ha úgy játszanánk, mint a balerinák, az azt jelentené, hogy nincsenek játékosok a csapatban." (A németek játékstílusát ért kritika után a 2014-es világbajnokság Algéria elleni 2:1-es nyolcaddöntőt követően – Müller és a válogatott végül világbajnok lett)

"Lassan az az érzésem, hogy a bal lábammal többet tudok kezdeni, mint csak sört hozni." (a fejlődéséről)

"Nem a gólok az üzemanyagom. Inkább az autó speciális festéshez hasonlítanám, ami kívülről jól néz ki."

… ambíciókról, rekordokról, címekről

"Ha minden felállított rekordra innánk egyet, akkor ritkán lennénk józanok."

"Nem érdekel ez a sz*r. Világbajnokok vagyunk. Az Aranycipőt a hajadra kenheted." (Thomas Müller így válaszolt egy kolumbiai riporter kérdésére, hogy lecsúszott az Aranycipőről a 2014-es világbajnokságon)

"Nem, egyértelműen az volt a célunk, hogy az elődöntőben kiessünk és ilyen laza hozzáállással fogunk a csütörtöki meccsen pályára lépni." (Válasz a nem túl eredeti kérdésre a 2016-os Európa-bajnokságon a németek Olaszország elleni negyeddöntős győzelmét követően, hogy meg akarják-e nyerni az EB-t)

"Lassan új hotelszobát kell találnia vagy egy házat, ahol elférnek a meccslabdái." (Harry Kane-ről, aki egy mesterhármast követően ismét hazavihette a labdát)

"Nagy mellünk van." (Müller angol nyelvű válasza egy riporter kérdésére, hogy mitől erős az FC Bayern, próbálva azt mondani, hogy a csapat magabiztos)

... egészségről és testtudatosságról

"Müller vagyok, de nem Wohlfahrt. Nem értek hozzá." (Válasz arra a kérdésre, miért olyan ritkán sérült. Egyúttal utalva a csapat korábbi orvosára, dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrtra)

"Ahol nincsenek izmok, ott nem sérülhetsz meg! A vádlim olyan vékony, hogy egyetlen ellenfél sem tudja eltalálni a csontokat, mert olyan nehezen láthatók."

"Olyan volt, mint egy grillen. Ekkor jössz rá, milyen lenyűgöző egy kaktusz, hogy ezt kibírja." (A 2014-es Franciaország elleni VB-negyeddöntőt követően a hőmérsékletről a Maracanában)

… szerelemről és az őt körülvevő világról

"Mi, focisták csak máról tegnapra gondolkodunk." (A kérdésre, hogy jelenleg milyen messzire tekint a jövőbe)

"Tavaly karácsonykor volt a lánykérés, de nem kellett térdre ereszkednem. Csak akkor térdelsz le, ha egy gólt ünnepelsz." (Thomas Müller, a romantikus)

"Időbeli problémák miatt nem sokat láttam Maradonából." (az 1989-ben született Müller válasza arra a kérdésre, mit gondol Maradonáról, mint labdarúgóról)

Fordította: Tóth Renáta

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet