Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Peter Schmeichel: Neuer a kapus posztot más szintre emelte

Peter Schmeichel Manuel Neuer rajongójaként nyilatkozott a goal.com-nak. A Manchester United anno érdeklődött az FCB játékosa iránt.

A dán kapuslegenda, Peter Schmeichel elismerően nyilatkozott Manuel Neuerről. "A Bayern München kapusa más szintre emelte a kapus posztot. Csak egy-két kapus jut eszembe, aki úgy tudja értelmezni ezt a feladatkört, ahogy ő teszi" - mondta a 60 éves játékos a Süddeutsche Zeitungnak, majd hozzátette: "Ilyen kaliberű játékosból nem sok van."

Schmeichel elmondta, hogy szívesen elhozta volna Neuert klubjához, a Manchester Unitedhez. "Amikor láttam őt a Schalke 04 vs Manchester United elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésén még 2011-ben, rögtön azt gondoltam: ő kell a Unitednek." Ajánlotta Neuert Sir Alex Ferguson csapatmenedzsernek, de sajnos Neuer akkor már megegyezett a Bayernnel.

Neuer a képességeit a 2012-es Európa-bajnokság Olaszország elleni elődöntőjében mutatta meg (1:2).

"Neuer szinte végig a felezővonalnál állt, és arra gondoltam: melyik fiatal kapus képes erre? Ezen a meccsen napvilágra került a személyisége. Úgy látom őt - pozíciótól függetlenül – hogy egy szinten van Paolo Maldini-vel."

 

 

 

Fordította: Klock Ferenc

Forrás: goal.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet