Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Tuchel a Stuttgart elleni meccs előtt: Teljes mértékben megérdemlik a helyüket a tabellán

A holnapi mérkőzés előtt Thomas Tuchel vezetőedző nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

Thomas Tuchel ...

... Kingsley Coman és Noussair Mazraoui sérüléseiről: Ezek nehéz mérkőzések. A meccslista az meccslista, ezt nyílván előre tudjuk. A két sérülés a csapat job oldalán fáj nekünk, mindketten jó formában voltak. King nagyon erős őszi szezont játszott, de Nouz is. Mindketten kiesése fáj, mert mindketten hetekre kiestek.

... az ellenfél Stuttgartról: Egyszerűen nagyon következetesnek tűnnek. Ez nagyon lenyűgöző. Megérdemlik, hogy ott legyenek, ahol vannak. Minden egyes pontot megérdemeltek szereztek. Nagyon vonzóan, nagyon kompaktan játszanak. Nagyon homogénnek tűnik a csapat. Lenyűgöző, ahogy a Stuttgart játszik. Ez Sebastian csapatának kézjegye. Számomra a Stuttgart állandóan túlteljesít. Ezért kell, hogy jó egység legyen a csapat és az edző között. A sikerélmény, amely gyorsan megvalósult, megtette a magáét. Teljesen megérdemelt, minden érintettnek a legnagyobb tiszteletünket adjuk, és a sikerességüket elismerjük.

... Uli Hoeneßről és Sebastian Hoeneß VfB-edzőről: Semmi közöm a családi párbajhoz. Mint mindig, most is megpróbálunk úgy játszani, hogy Uli boldog legyen. Természetesen megpróbáljuk megnyerni ezt a mérkőzést. Tudjuk, hogy mennyire fontos. Reakciót akarunk mutatni a bajnoki vereség után. Ez egy csúcsmeccs lesz. Nagyon nehéz ellenfél, mert nagyon jól csinálják a dolgukat. Ezért nagy kihívás lesz.

... Serhou Guirassyról: Nagyon mozgékony, nagyon gyors, nagyon dinamikus és kegyetlen a befejezésben. Hihetetlenül nagy volt a találati aránya a szezon elején. Részletesen elemezni fogjuk. A túlteljesítményt nagyon pozitív értelemben értem. Minden mérkőzésen nagyon jól teljesítenek. Nagyon agresszív, erős futók. Mindkét csatár veszélyes és fontos része a játékuknak. Ugyanolyan energiával és akarattal kell védekeznünk, mint Ahogy tettük az Old Traffordon.

... a sérültek miatti változásokról: Egyértelmű, hogy Konrad Laimer általában jobbhátvédként játszik. Mindenki játékpercet akar. Most még fontosabb, hogy amikor nincs versenyhelyzet, hogy a belső motiváció magas legyen. Az Old Traffordon megmutattuk, hogy ennek milyen szinten kell lennie ahhoz, hogy veszélyes, erős csapat legyünk. Egy olyan csapat, amely azon a szinten játszik, amit elvárunk magunktól. És ennek vasárnap is meg kell lennie, különben nincs esélyünk a győzelemre, ha nem játszunk ugyanazzal a szellemiséggel, ugyanazzal az elszántsággal, ugyanazzal az energiával, amit a Stuttgart is minden meccsen hoz.

... a keretről: Matthijs de Ligt ma edzésen volt. Harry Kane egy kicsit beteg, reméljük, holnap már újra edzésben lesz. Jamal Musiala jól van. Serge Gnabry, Noussair Mazraoui és Kingsley Coman biztos nem lesznek a pályán.

... egy esetleges edzőtáborozásról: Jelenleg tervezünk. Megpróbáljuk kihasználni a Hoffenheim-meccs utáni hetet. Ez majd Portugália és Marokkó között dől el. Úgy néz ki, a tervezés folyamatban van.

... Matthijs de Ligtről: Ma teljes értékű edzést végzett. Ha holnap reakció nélkül tud edzeni, akkor a kispadra ültetjük.

... Thomas Müllerről: Most már a szélen is játszott, és nagyon keményen dolgozott. Thomas mindent megad, amit kérünk tőle. Játszott már a jobbszélen is. A négy elől lévő pozíció egyike sem jelent számára problémát. Természetesen benne van a pakliban, hogy kezdjen. Megérdemli szenzációsan viselkedik.

 

 

 

Fordította: Cserny Szilárd

Forrás: fcbayern.com

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet