Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Harry Kane: Én csak magamra koncentrálok

Harry Kane az FC Bayern új szupersztárja. Az angol válogatott csapatkapitánya a Sky exkluzív interjújában beszélt Münchenbe költözéséről, emellett reagált az Angliából érkező kritikákra is.

Harry Kane ...

... arról, hogyan érzi magát a Lipcse elleni 0:3 után és a brémai Bundesliga-nyitány előtt: Készen állunk visszavágni. Egy ilyen vereség a hazai stadionodban olyasmi, amit profiként a következő meccsen mindjárt jóvá akarsz tenni. Már nagyon várom a Bundesliga-nyitányt. Izgalmas napok vannak mögöttem. Az edzéseken sikerült egy kicsit megismernem a csapattársaimat. Az időjárás tökéletes volt.

... a brémai Bundesliga-nyitány gólgaranciájáról: Úgy érzem, készen állok, sok edzésen és játékon vettem részt az utóbbi időben. Nem itt a Bayernben a fiúkkal, de teljes felkészülést végeztem. Természetesen rögtön az első meccsemen gólt akarok lőni. De mindig is a csapat sikere volt a legfontosabb a pályafutásom során. Remélhetőleg gólokkal tudok segíteni abban, hogy megnyerjük a brémai meccset.

... Thomas Tuchel szerepéről az átigazolásában: Thomas Tuchelnek nagy szerepe volt abban, hogy Münchenbe költöztem. Ő adta át nekem az elképzeléseit. És megmutatta, hogyan akar játszani, hogyan akar engem integrálni a csapatba, és hogyan akarja uralni a mérkőzéseket. Jó a kapcsolatunk.

... az angol ikon, Michael Owen kritikájáról a Bayern-váltással kapcsolatban: Mindenkinek megvan a saját véleménye. Mindenek felett áll az én döntésem, hogy új kihívást vállalok. Ezt a váltást helyesnek érzem, hogy fejlődjek és magasabb szintre lépjek. A Bayern München egy nagy klub.

... a személyével szemben támasztott nagy elvárásokkal való megbirkózásról: A mezeladások száma és a szurkolók fogadtatása itt Münchenben hihetetlen volt. Amint a pályán vagyok, azt teszem, amit kisfiú korom óta csinálok: Keményen dolgozom, jobbá teszem a körülöttem lévő játékosokat és gólokat lövök. A körülöttem lévő felhajtás ellenére elég tapasztalt vagyok ahhoz, hogy nyugodt maradjak. A saját teljesítményemre és a csapat sikerére koncentrálok.

... olyan elődökről, mint Lewandowski, és a kilences számú játékosként szerzett góljairól az FC Bayernnél: Hihetetlen játékosok és góllövők játszottak már az FC Bayernben. Kellemes kihívás, hogy megmérettetem magam ezekkel a legendákkal. Mindazonáltal saját célokat tűztem ki az új szezonra. Természetesen ez egy ismeretlen környezet számomra. De nem akarok túlságosan messzire tekinteni a jövőbe, ehelyett inkább az 'itt és most'-ra koncentrálok.

... arról, hogy ezentúl a legtöbb szabadrúgást és a büntetőket is ő fogja-e elvégezni: Erről még nem beszéltem a fiúkkal (nevet). Biztos vagyok benne, hogy az edző majd döntést erről. Egész pályafutásom során én végeztem a büntetőket. Szerintem a fiúk nem bánják, ha mostantól én fogom lőni a büntetőket. A döntés viszont az edzőé.

... arról, hogy miért mennek jobban majd a dolgok vele, mint az olyan nagyra tartott sztárokkal, mint James, Coutinho vagy Mane, akik nem mindig voltak meggyőzőek az FC Bayernnél: Én csak magamra koncentrálok. Nem foglalkozom más játékosokkal és az ő sorsukkal. Személy szerint nagyon örülök az új kihívásnak. Nem azért jöttem ide, hogy teljesen újra feltaláljam magam. Azért vagyok itt, hogy megerősítsem a korábbi eredményeimet, és továbbfejlesszem magam. Magabiztosnak és késznek érzem magam. Minden más majd a jövő zenéje.

... csatártársáról, Mathys Telről és az őt ért rasszista beszólásokról a Lipcse elleni Szuperkupa-meccs után: Egy ilyen incidens elfogadhatatlan. Mathys még csak 18 éves. A Lipcse ellen megmutatta, milyen reményekkel teli jövő áll előtte. Ő egy kiemelkedő tehetség. Nem tolerálhatóak ezek az úgynevezett rajongók és az ilyen gyűlölködő megjegyzések a közösségi médiában. Mindannyian Mathys mögött vagyunk. A csapat és én készen állunk, ha Mathys beszélni akar az érzéseiről. Még egyszer mondom, ez elfogadhatatlan! Remélhetőleg a klubbal és a ligával együttműködve meg tudjuk akadályozni az ilyen viselkedést a jövőben.

("További intézkedésig" a német rekordbajnok is a "Pirosak a rasszizmus ellen" felirattal a mezek ujján fut majd ki a pályára. Ezzel a klubokon átívelő kezdeményezéssel az FC Bayern rendszeresen jelzést küld a sokszínűség mellett és mindenfajta diszkrimináció ellen.)

... a karriercéljairól: Ahhoz, hogy fejlődjek, a legmagasabb szinten kell játszanom. Ez volt az egyik oka annak, hogy idejöttem. Mindig, minden mérkőzésen nyerni akarok, és amíg profiként játszom, a maximumot akarom kihozni magamból.

...a topklub FC Bayern Münchenről: Ha nem teljesítesz egy olyan topklubban, mint az FC Bayern, akkor hamar megkérdőjeleznek. Az eddigi pályafutásom során sikerült megbirkóznom ezzel a fajta nyomással - akár a Tottenhamnél, akár az angol válogatottban. Inkább a csapatra és magamra koncentrálok, minthogy a tudósításokkal foglalkozzak. A jó brémai kezdés fontos ahhoz, hogy sikeres legyen a szezon első hónapja.

... Thomas Müllerről, a golftársáról: Még nem jutottam el vele golfpályára (vigyorog). Ez biztosan része lesz a csapatba való beilleszkedésemnek. Thomas maga is nagyszerű vezető és karakter. Biztosan segíteni fog abban, hogy megismerjem a többi csapattársat.

... a Bayern-csapat vezetésére vonatkozó igényéről: Egész pályafutásom során megéltem egy bizonyos vezetői igényt anélkül, hogy tettetnem kellett volna magam. A vezetés nem csak azt jelenti, hogy hangos vagyok a pályán. Sok köze van a csapaton belüli egyéni karakterek iránti empátiához.

... a téli szünetről, amiben először lesz része: Ez mindenképpen segíteni fog. Mindannyian tudjuk, hogy milyen sűrű a mérkőznaptár - különösen Angliában a Premier League és az összes többi bajnokság miatt. A téli szünet minden bizonnyal egy szép új tapasztalat lesz számomra, ami jót fog tenni a testemnek, hogy regenerálódjon - különösen a jövő nyáron következő Európa-bajnokság miatt. Több szünetem lesz, mint a múltban, és ezt mindenképpen élvezni fogom, és a lehető legtöbbet hozom ki belőle.

... a német nyelvtanulással kapcsolatos terveiről: Az alapokkal kezdem. Itt az FC Bayernnél hetente kétszer veszek órákat egy némettanárral. Valószínűleg nem fogok belátható időn belül folyékonyan beszélni. De remélem, hogy hamarosan megértem a legfontosabb dolgokat, például amikor az edző németül beszél. Jamal Musiala az elején biztosan segít majd nekem tolmácsként.

... arról az álmáról, hogy egy nap megnyerje az Aranylabdát: Ha meg akarod nyerni az Aranylabdát, címeket kell nyerned a csapataiddal. Bundesliga, Bajnokok Ligája, EB - máris van néhány előttem álló lehetőség. A fő feladatom a gólszerzés - és egyelőre erre koncentrálok. Jelenleg nem gondolkodom olyan egyéni díjakon, mint az Aranylabda.

 

 

 

Fordította: Bőhl Attila

Forrás: sky.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet