Menü Bezárás

Következő mérkőzés

Real Madrid CF
Real Madrid CF
AWAY
FC Bayern München
FC Bayern München

Túlméretezett bronzszobor: a Bayern-legenda Gerd Müller emlékművet kap az Allianz Aréna előtt

Néhány hónappal Gerd Müller halála után egy FC Bayern szurkolói alapítvány szeretné elérni, hogy az Allianz Aréna előtt szobrot állítsanak a legendás gólvágónak.

A góllövőlegenda Gerd Müller előtt egy alapítvány kezdeményezésére emlékművel tisztelegnek majd az FC Bayern München arénája előtt. "Egy talapzaton, közvetlenül a sétányon, nem sokkal a stadion bejárata előtt Gerd Müller másfélszer akkora méretben, mint ő maga, bronzban fog tündökölni - és persze abban a páratlan pózban, amellyel mindig is a góljait ünnepelte" - írta csütörtökön a Kurt Landauer Alapítvány, megköszönve Müller családjának és az FC Bayernnek a támogatást.

A becsült költség körülbelül 150 000 euró. Az alapítvány arra számít, hogy másfél év alatt gyűlik össze majd a pénz, és adományokat kért a projekthez. "Gerd Müller megbecsülése, az FC Bayern iránti lelkesedése és az életműve iránti tisztelet több, mint egyértelművé vált idén. Halála számtalan embert érintett, akik kapcsolatban érzik magukat vele. Az a világméretű szimpátia, amely eddig ismeretlen volt számunkra, megmutatja, hogy Gerd Müller mennyi szívet hódított meg" - folytatódik a közlemény.

Müller augusztus 15-én, 75 éves korában halt meg. 427 mérkőzésen szerzett 365 góljával messze a Bundesliga legeredményesebb góllövője. "Eredményei nem fognak feledésbe merülni, és szilárdan beilleszkednek az FC Bayern történetébe" - írja az alapítvány.

 

 

 

Fordította: Bőhl-Kardos Zsófia

Forrás: sportbuzzer.de

Ha tetszett a cikk oszd meg!

Ez is érdekelhet